bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Samsung upozorava: Odmah ugasite Galaxy Note 7
‹ Tech novosti

Samsung upozorava: Odmah ugasite Galaxy Note 7 10.10.

Nakon tjedana u kojima smo svako malo mogli pročitati kako se neki novi Galaxy Note 7 samozapalio, Samsung je napokon povukao jedini logičan potez. Naime, danas su objavili upozorenje kojim pozivaju sve vlasnike Notea 7 da odmah ugase svoje uređaje te da ih više ne koriste

Samsung je u nedjelju zaustavio proizvodnju Galaxy Notea 7, a samo dan kasnije pozvali su korisnike da ugase opasne uređaje. ‘Zatražit ćemo od svih zastupnika i mobilnih operatera da prestanu s prodajom i zamjenom Galaxy Notea 7’, stoji u službenom priopćenju.

‘Potrošači koji koriste bilo originalni, bilo zamjenski Galaxy Note 7, trebali bi odmah ugasiti i prestati koristiti uređaj’, upozoravaju u nastavku priopćenja iz Samsunga. Dionice Samsunga odmah su negativno reagirale na nove probleme sa zlosretnim smartfonom i potonule više od 5 posto.

Podsjećamo, 5,7 inčni Galaxy Note 7, najavljivan kao najozbiljnija konkurencija iPhoneu ,7 počeo se prodavati u kolovozu. No, kupci su se praktički od prvog dana počeli žaliti na pregrijanost uređaja prilikom korištenja što je, u nemalom broju slučajeva, dovodilo do požara.

Iz Samsunga su krivca ubrzo pronašli u baterijama i u rujnu povukli 2,5 milijuna Notea 7 iz prodaje. Ponudili su zamjenske uređaje, ali i oni su ubrzo počeli nestajati u oblaku dima. Jedan je zamjenski Note 7 prošli tjedan uzrokovao odgodu polijetanja zrakoplova nakon što se zapalio i počeo dimiti u džepu jednog od putnika.

Najavljeno je kako će svi kupci Notea 7 u SAD-u dobiti povrat novca, a nadamo se da će sličnu politiku imati i trgovci tu, kod nas.

Izvor

Posljednja izmjena: 11.10.2016.
Možda će te zanimati i: