bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Šareni Android
‹ Tech novosti

Šareni Android 08.05.

Još uvijek na mobitelu imaš početni zaslon koji se nije promijenio od dana kupovine? Mijenjaj, ga što čekaš! Promijeni wallpaper, ikone, raspored, stavi widgete, a kad ti sve to dosadi isprobaj nešto potpuno drugačije…

Korištenje prvog smartfona je poput vožnje prvog automobila. Nespretni smo, oprezni i pažljivi. No, kad nakon par tjedana uđemo u đir poželimo personalizirati smartfon, srediti ga tako da odražava našu osobnost. Promijenimo 'tapete' na početnom ekranu, promiješamo ikone, nabacamo widgete… i ubrzo radna površina smartfona postane pravi dar-mar. Hm, možda bolje da sve vratimo na tvorničke postavke pa ispočetka? I tako u krug.

Umjesto vrtnje u krug možeš isprobati nešto sasvim novo, neku novu temu za mob ili potpuno novo korisničko sučelje, poput Splaya. Splay je originalno sučelje proizašlo iz First Elsea – bombastično najavljivanog mobitela koji nikad nije ugledao svjetlo dana. Mobitel je propao, ali korisničko je sučelje preživjelo u obliku aplikacije za Android uređaje.

Splay je (zasad) potpuno besplatan i kompatibilan s većinom novijih Androida. Sučelje je pomalo neobično, ali nakon kraćeg privikavanja postaje prilično jednostavno i zabavno za korištenje. Glavni meni je podijeljen u četiri kategorije: Phone, Diary, Media i Apps. Pritiskom desnim palcem na neku kategoriju otvaraju se novi izbornici, a pomicanjem palca ulijevo ili udesno ujedno se pomičemo i po razinama izbornika. Uglavnom, puno je jednostavnije i intuitivnije nego što zvuči.

Splay još uvijek boluje od nekih 'dječjih bolesti', ali to je za očekivati od aplikacije u fazi beta testiranja. Autori pozivaju sve zainteresirane da isprobaju Splay i da im jave što im se sviđa, a što ne. Isprobaj pa javi.

Posljednja izmjena: 08.05.2013.
Pitanja i komentari
  • godzeus 08.05.2013. 12:02
  • S ovih 350 RAMa koliko imam. I don't think so -_-
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)