bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Singapur ukida internetski pristup državnim službenicima
‹ Tech novosti

Singapur ukida internetski pristup državnim službenicima 09.06.

Jedna od najbogatijih država svijeta, Singapur, ujedno je i država s najbržim internetskim pristupom. Tamo su brzine od preko 1 Gbps sasvim normalna stvar, a internet je dostupan svima. Ustvari, ne svima, pošto su singapurske vlasti odlučile isključiti internet na više od 100.000 računala kojima se služe državni službenici

Singapurske vlasti planiraju prekinuti internetske veze na više od 100.000 računala u državnom vlasništvu, a razlog nije povećanje produktivnosti, već računalna sigurnost. Državni službenici kojima zatreba internet za radnog vremena moći će se spojiti online na posebnim internetskim terminalima.

Naime, stranice singapurske vlade česta su meta napada hakera od kojih se najuspješniji dogodio 2013. godina kada ih je preuzela hakerska skupina Anonymous.

Također, singapurske vlasti smatraju kako će prelazak cijelog državnog aparata na zatvoreni ekosustav smanjiti i broj malwarea koji se širi službenim email pretincima.

Inače, prosječna brzina internetskog pristupa u Singapuru iznosi rekordnih 135,7Mbps što je najbrže na svijetu. Svi vladini servisi dostupni su online, a tako će ostati i dalje.

Svi stanovnici Singapura moći će pristupiti državnim službama, ali državni će se službenici na poslu morati početi snalaziti bez društvenih mreža, internetskih portala, foruma i ostalih načina za ubijanje vremena dok se 'radi' tih par sati dnevno.

Ustvari, možda je kod njih rad u državnoj službi drugačiji?

Izvor

Posljednja izmjena: 12.06.2016.
Možda će te zanimati i: