bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Što će nama geekovima kuća….
‹ Tech novosti

Što će nama geekovima kuća…. 13.08.

Ljeto još uvijek nije gotovo. Iskoristi priliku, ako možeš, i ostatak ljeta provedi negdje na kampiranju u divljini. A što s mobačima, tabletima, mp3 playerima i ostalim gadgetima bez kojih ne možeš? Ništa, ponesi i njih, napunit će ih Katabatic šator

Kampiranje je zakon, ali mnogi od nas su konformisti pa im u šatoru nedostaju osnovne stvari poput hladnog piva, klime, džinovske plazme, jacuzzija i punjača za razne gadgete. Srećom, tehnologija nezaustavljivo grabi naprijed pa i kampiranje postaje sve ugodnije. Sad možeš postaviti šator bilo gdje te napuniti mobač i ostale uređaje bez da vučeš rezervne baterije ili akumulatore.

Naime, modna kompanija Eddie Bauer i proizvođač solarne opreme Goal Zero udružili su se kako bi proizveli Katabatic solarni šator. Katabatic je otporan na sve vremenske nepogode, visok je 234 centimetra, ima 3,34 kvadrata korisnog prostora, a teži samo 3,62 kilograma. Od ostalih šatora razlikuje se po tome što je prekriven posebnom tkaninom koja sunčeve zrake pretvara u električnu energija. Struja se skladišti unutar malene baterije ili se može iskoristiti za direktno punjenje bilo kojeg gadgeta putem USB kabla.

Cijena ovog mrak šatora podjednako je mrak. Sam šator košta 599 dolara dok tkanina za prekirvanje i punjač koštaju dodatnih 199 dolara, ali ako voliš kampirati na mjestima gdje od struje 'nema niti s' onda vrijedi razmisliti o kupovini ovakvog šatora. Mi ćemo još malo pričekati s kupovinom sve dok ne proizvedu šator s ugrađenom klimom, frižiderom i, naravno, jacuzzijem.

Izvor

Posljednja izmjena: 13.08.2013.
Možda će te zanimati i: