bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Surface Phone umjesto Lumije?
‹ Tech novosti

Surface Phone umjesto Lumije? 12.09.

Zadnjih su dana sve glasnije priča kako Microsoft planira prestati proizvoditi Lumia smartfone do kraja ove godine i zamijeniti ih novim, flagship modelom koji bi se trebao zvati Surface Phone. Ne znamo koliko istine ima u ovim glasinama, ali znamo da Microsoftu najbolje bilo odustati od borbe s vjetrenjačama

Koliko ono dugo Microsoft pokušava uhvatiti korak na tržištu pametnih telefona? Podcijenili su moć mobilnih uređaja, debelo zakasnili na startu i sad godinama kaskaju za Appleom i Googleom.

Vidjeli smo na stotine mobitela i smartfona s Nokia, Lumia ili Microsoft oznakom na kućištu u ovom desetljeću i iako su mnogi od tih uređaja bili i više nego dobri, odličnu kvalitetu nisu uspjeli popratiti jednako dobrim prodajnim rezultatima.

Kad ne ide pod imenom Lumia, možda će pod nekim drugim, navodno su zaključili glavni i odgovorni u divu iz Redmonda. Naime, anonimni izvori javljaju kako će uskoro sve Lumia smartfone zamijeniti novi uređaj - Surface Phone.

Sljedećeg mjeseca Microsoft održava veliki press event na kojem će predstaviti  Surface all-in-one, stolnu verziju moćnog Surface tableta i potencijalnu konkurenciju popularnom iMacu.

No, ima i onih koji tvrde da će isti event Microsoft iskoristiti za predstavljanje Surface Phone. Pitate li nas, pravi je trenutak za takvo što pošto Samsung i Apple trenutno imaju dosta svojih problema, u vidu eksplodirajućih mobitela i utičnica za slušalice.

S druge strane, s obzirom na poraznu povijest Microsoftovih smartfona vjerojatno će i ovo biti još jedan odličan uređaj kojeg skoro nitko neće kupiti.

Ipak, pričekajmo listopad.

Izvor

Posljednja izmjena: 13.09.2016.
Možda će te zanimati i: