bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Tablet, račun molim!
‹ Tech novosti

Tablet, račun molim! 04.12.

Tajna uspjeha SAD-a leži u poduzetnim idejama samih Amerikanaca. Njima je profit na prvom mjestu i briga ih za sve ostalo. Stoga ne čudi najava kako će dva velika lanca restorana konobare uskoro zamijeniti – tabletima

Bojazan kako će strojevi početi zamjenjivati ljude, u Americi se već ostvaruje. Za koju godinu računalno upravljani kamioni bez profesionalnih vozača za volanom mogli bi putovati američkim cestama, a restorani bez konobara upravo ovih dana postaju stvarnošću. Naime, Applebee's, lanac s više od 2.000 restorana širom svijeta, objavio je kako će u svaki stol, u svih 1.860 restorana u SAD-u, ugraditi tablete. Gosti će putem tableta moći obaviti narudžbu i platiti račun, a sve to bez da izmjene ijednu riječ s nekim od zaposlenika u restoranu. Konobarima preostaje samo poslužiti hranu i nakon objeda počistiti stol.

Iako u upravi tvrtke uvjeravaju kako neće otpuštati osoblje zbog uvođenja tableta, sumnjamo da su se odlučili na ovako veliku investiciju samo da bi se gosti mogli igrati za stolom dok čekaju klopu. I da, Applebee's tableti nude mnoštvo igrica za sve uzraste, a u kompaniji vjeruju kako će zbog igranja za stolom porasti broj narudžbi!?

Nedavno je još jedan američki lanac restorana, Chilli's, također objavio kako uvode tablete, a njihovim stopama uskoro će vjerojatno krenuti i ostali. Više tableta, manje konobara – računica je jasna.

I, što kažeš? Bi li redovno objedovao u takvom restoranu? Svaka čast tehnologiji, ali vjerujemo da takvo što kod nas ne bi prošlo. Ipak smo mi 'južnjaci' i volimo popričati s osobljem, našaliti se, a ponekad i prigovoriti. Koliko znamo, tablet nema smisao za šalu, a sumnjamo da bi nam odbrusio nakon što prigovorimo da je meso sirovo, a pivo mlako. 

Izvor

Posljednja izmjena: 04.12.2013.
Možda će te zanimati i: