bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
TCL Idol X+
‹ Tech novosti

TCL Idol X+ 27.12.

U Kini TCL, a u ostatku svijeta Alcatel. Najnoviji mobitel ovog proizvođača impresivan je komad hardvera. Specifikacije su više nego dobre, a tu je i Bluetooth narukvica za fitnes. Savršeno za početak Nove godine i dijetu nakon blagdanskih bakanalija

Francuski Alcatel i kineski TCL već deset godina zajedno proizvode mobitele koji se u Kini prodaju pod TCL-ovim brendom, a u ostatku svijeta kao Alcatel. Pažnju medija i kupaca zaslužili su modelom Idol X koji se u dućanima pojavio ljetos. Dobra prodaja ponukala je TCL da usavrše model pa je ovih dana najavljen Idol X+. Plus iza imena nije tu bez razloga.

Naime, Idol X+poboljšana je inačica svog prethodnika, a u oči prvo upada osmojezgreni MT6592 chipset na 2GHz. Proširen je i RAM, koji sad iznosi 2GB, te baterija - s 2.000 na 2.500 mAh. 1080p IPS zaslon od 5-inča i 13MP kamera ostali su isti.

Novost je i, takozvani, Boom band. Riječ je o Bluetooh narukvici koja, uparena s pripadajućom aplikacijom, prati otkucaje srca i ostale relevantne podatke važne svim ovisnicima o fitnesu. Narukvica služi i kao alarm za sve one koji su skloni ostavljanju smartfona na stolovima u kafiću ili nekom sličnom mjestu. Čim se udaljiš od Idola X+, narukvica će se oglasiti alarmom.

Unatoč impresivnim specifikacijama Idol X+ nije pretjerano skup. Otključan i bez ugovora u Kini se prodaje za nekih 330 dolara. TCL još šuti o mogućem početku prodaje u ostatku svijeta, ali sigurni smo da ćeš pronaći pokoji primjerak na brojnim azijskim online dućanima, a uskoro i na našim oglasnicima.

Izvor

Posljednja izmjena: 27.12.2013.
Možda će te zanimati i: