bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Terabajt za fotke na novom Flickru
‹ Tech novosti

Terabajt za fotke na novom Flickru 21.05.

Redizajnirani Flickr svim korisnicima besplatno nudi jedan terabajt prostora za smještaj fotografija u 'oblaku' - više nego dovoljno za sve dobre fotke koje ćeš snimiti u životu

Svojevrsni 'rat' između Google Drivea, Dropboxa, SkyDrivea i ostalih servisa koji nude besplatan prostor za pohranu podataka u 'oblaku' sad službeno možemo proglasiti gotovim, a iznenađujući pobjednik je – Flickr. Naime, iako su ovaj servis mnogi otpisali, Flickr se vratio bolji nego ikad nudeći 1 terabajt besplatnog prostora za pohranu video i foto materijala. Koliko je 1 terabajt? Nekih pola milijuna fotki visoke kvalitete. Imaš toliko fotki? :)

Izgleda da novo vodstvo Yahooa, vlasnika Flickra, vuče dobre poteze. Nakon kupovine Tumlbra, vratili su Flickr na pravi put i bit će zanimljivo vidjeti što je slijedeće.

Vratimo se Flickru. Osim ogromnog 'skladišta' u oblaku i sam servis te korisničko sučelje u potpunosti su redizajnirani. Flickr se riješio skoro svog teksta i neiskorištenog prostora na stranici, a u prvi plan stavljene je ono zbog čega servis i postoji – fotografije i video. Novi je i slideshow u iPhoto stilu te brojne mogućnosti dijeljenja na drugim društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Tumblr ili Pinterest).

Yahoo je ponudio i Android Flickr app koji je po mogućnostima ravan nedavno osvježenom iOS appu. Svi oni kojima 1 terabajt nije dovoljan, mogu platiti 499 dolara godišnje kako bi dobili još jedan terabajt prostora, a za 49 dolara godišnje korisnici mogu ukloniti reklame s Flickra te dobiti pristup brojnim alatima za analizu fotografija i praćenje statistika.

Ukoliko se furaš na fotografiju nema razloga da ne isprobaš novi Flickr i da sve fotke koje sad 'skupljaju prašinu' po raznim diskovima ne prebaciš online. 

Izvor

Posljednja izmjena: 21.05.2013.