bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Video na 360 za samo 99 dolara
‹ Tech novosti

Video na 360 za samo 99 dolara 29.11.

Tek što smo se priviknuli na fotografije od 360, stiže nam i video na jednako toliko stupnjeva. Napredak VR tehnologije ponukao je tvrtke da počnu proizvoditi kamere kod kojih nemaš brige oko hvatanje dobre scene ili kadra. Kad snimaš na 360, sve oko tebe je filmska scena, a svi su prolaznici glumci u nekom tvom, privatnom spektaklu

Nakon povratka s ljetovanja, putovanja ili nekog izleta svi mi imamo naviku podijeliti snimljene fotke i filmove s obitelji i ekipom. Ono, kad se hvališ gdje si sve bio i što si sve vidio: ‘Pazi ovo, tu sam ti ja kraj javnog WC-a u Rimu gdje smo pola sata čekali na red’. Zvuči poznato?

Slične situacije vrijedne dijeljenja sada možeš, zahvaljujući dolasku nove generacije kamera, unaprijediti videom na svih 360 stupnjeva. Većina takvih kamera još uvijek je prilično skupa, ali kineska tvrtka Shenzhen Arashi Vision upravo je pokrenula IndieGoGo kampanju u kojoj nude Insta360 Air kameru za Android smartfone po cijeni od samo 99 dolara.

Inače ne pušimo slične kampanje, ali ovaj put činimo iznimku jer je Sheznen Arasha ozbiljna tvrtka koja već proizvodi VR kamere za mobilne uređaje. Njihova Insta360 Nano za iPhone odlična je kamera za snimanje na svih 360 stupnjeva, a sad će praktički isti uređaj moći isprobati i Androidaši.

Ustvari, jedina razlika između Nanoa i Aira je u tome što Nano ima ugrađenu bateriju dok Air ovisi o električnoj energiji koju prima iz smartfona. Kamere okidaju fotke u 3K rezoluciji (ovisno o snazi smartfona) dok se video snima na 2K. Sav 360 video dodatno se softverski obrađuje kako snimke ne bi izazivale osjećaj mučnine prilikom gledanja. Naravski, sav video može se eksportirati u formatu koji ga čina prikladnim za gledanje pomoću VR headseta.

Kamera spojivost ostvaruje putem microUSB te USB C konektora i savršeno će raditi priključena i na prijenosno računalo ili tablet s odgovarajućim USB utorom.
Insta360 Air u prodaju će u ožujku sljedeću godine, po cijeni od 119 dolara, dok će svi oni koji se predbilježe putem IndieGoGo kampanje kameru platiti 20 dolara manje.

Izvor

Posljednja izmjena: 04.12.2016.
Možda će te zanimati i: