bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Virtualna stvarnost za mase
‹ Tech novosti

Virtualna stvarnost za mase 27.09.

Prihvaćanje tehnologije virtualne stvarnosti (VR) među kupcima odredit će sudbinu ove uzbudljive tehnologije. VR treba pronaći svoje mjesto u što više domaćinstava, a Samsungova najava kako će ponuditi Oculus VR headset po cijeni od samo 99 dolara korak je u pravom smjeru

Samsung se udružio s ekipom iz Oculusa u izradi jeftinog i kvalitetnog VR headseta (onih naočala koje nataknneš na glavu kako bi mogao doživjeti puni VR doživljaj).

Relativno skupu VR tehnologiju uspjeli su svesti na većini kupaca prihvatljivu cijenu od 99 dolara. Uređaj se zove Samsung Gear VR, a u prodaju bi trebao već sljedeći mjesec,

Gear VR će biti kompatibilan sa svim boljim Samsung smartfonima, poput Notea 5 i svih 'šestica'. Cijeli je uređaj 22 posto lakši od svog prethodnika, Gear VR Innovator Editiona, a pripadajući touchpad daleko je bolji i responzivniji, tvrde u Samsungu.

Zvuči sjajno – VR headset za samo 99 dolara, zar ne? Ono što u Samsungu mudro guraju u drugi plan činjenica je da ovaj headset nema ugrađene zaslone, već je u naočale potrebno ugurati Samsung Galaxy smartfon.

Mobitel se spaja putem microUSB slota, a zaslon mobača tada se pretvara u prozor u virtualni svijet.

Za sve one koji žele prave Oculus VR naočale, s ugrađenim LED zaslonima, preostaje čekanje do sljedećeg proljeća. Za tada je najavljena komercijalna verzija Rifta , s AMOLED zaslonima, posebno napravljenim za ovakvu vrstu prezentacije.

A tada ćemo valjda napokon moći spojiti takve naočale na računalo ili konzolu i zabaviti se kao nikad do sad. Jedva čekamo.

Izvor

Posljednja izmjena: 28.09.2015.
Možda će te zanimati i: