bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Vozaču pozlilo, auto ga odvezao u bolnicu
‹ Tech novosti

Vozaču pozlilo, auto ga odvezao u bolnicu 09.08.

Američkom odvjetniku iz Springfielda naglo je pozlilo za volanom, usred gradske gužve. Srećom, vozio je Teslu i odmah uključio autopilota. Auto ga je dovezao u bolnicu gdje su mu liječnici dijagnosticirali napad plućne embolije i spasili ga u zadnji tren

Joshua Neally vozio se kući nakon još jednog  napornog dana u svom odvjetničkom uredu nedaleko Springfielda, Missouri. Sve je bilo uobičajeno dok nije osjetio je oštar bol u prsima i trbuhu.

Umjesto da pozove hitnu pomoć i čeka spas u automobilu, odlučio je pronaći najbližu bolnicu pomoću autopilotskog sustava, ugrađenog u njegovu Teslu X. Vozilo ga je ubrzo dovezlo do bolnice udaljene 35 kilometara, a 37-godišnjeg odvjetnika odmah su otpremili u sobu za hitne slučajeve.

Dijagnosticirana mu je plućna embolija ili 'infarkt srca' – potencijalno fatalno začepljenje plućne arterije. Doktori kažu kako ima sreće što je ostao živ u takvoj situaciji.

Joshua tvrdi kako mu je Teslin autopilot spasio život: 'Mogu biti siguran da se neću zabiti u drugo vozilo ili sletjeti s ceste, ako ostanem bez svijesti dok vozim'.

I dok Joshua hvali Teslu, američke vlasti istražuju nesreću koja se dogodila u svibnju s fatalnim posljedicama po vozača. Tesla S tom je prilikom udarila u kamion, a sumnja se kako autopilot nije prepoznao opasnost i tako direktno uzrokovao nesreću.

Izvor

Posljednja izmjena: 10.08.2016.
Možda će te zanimati i: