bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
WiFi hobitski mač
‹ Tech novosti

WiFi hobitski mač 30.12.

I dok Bilbo u zadnjem nastavku Hobbita tamani ružne orke svojim Žalcem mi hodamo po gradu s WarStingom tražeći WiFi signal. Čekaj, čekaj, kakve veze imaju hobitski mač i WiFi? Kad je to internet stigao u Međuzemlje?

Zamisli na trenutak kako bi Međuzemlje izgledalo da tamo postoji internet. Frodo bi imao mali milijun prijatelja na svom Facebook profilu dok bi putovao za Mordor i putem smartfona slao statuse:

  • Eto me u Rivendellu. Prekrasna priroda, gostoljubivi vilenjaci, dobra hrana i još bolje vino - mjesto koje vrijedi posjetiti.
  • Morija. Mračno, vlažno i nema signala.
  • Rafting na rijeci Andiun. Vrijedi svake lipe.
  • Užasno zagađenje vlada ovdje u Mordoru. Čuvajmo prirodu, ljudi!

Naravno, svaki bi njegov status imao mali milijun lajkova i komentara, a međuzemaljski mediji slali bi horde reportera da prate Froda na opasnom putovanju.

Šalu na stranu, internet i Međuzemlje nikako ne idu skupa, ali ništa nas ne priječi da djelić zamišljenog Tolkienovog svijeta, recimo - mačeve, pretvorimo u stvarnost.

Kopije mačeva iz Gospodara prstenova i Hobbita ozbiljan su biznis u svijetu, a takve replike kupuju fanovi filmskog serijala i vješaju po zidovima svojih stanova. Nama se ipak više sviđa WarSting – dječja igračka u obliku mača pretvorena u detektor nezaštićenih WiFi mreža.

WarSting šljaka vrlo jednostavno – nađe li nezaštićeni WiFi počet će svijetliti, baš kao Bilbov Žalac pri susretu s orcima. Zamahneš li, mač će na nezaštićeni WiFi poslati poruku {YOUR WI-FI NETWORK} has been vanquished! i tako vlasnika upozoriti da bi bilo pametno bežičnu mrežu zaštititi lozinkom.

WarSting ne možeš kupiti, ali ga zato možeš sastaviti uz trošak od 70-ak dolara plus nešto znanja iz elektronike. Upute za sklapanje nalaze se ovdje.

Eto, imaš li frenda ili frendicu koji obožavaju Tolkiena, sad imaš i idealan poklon za njihov slijedeći rođendan.

Izvor

Posljednja izmjena: 01.01.2015.
Možda će te zanimati i: