bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
App tjedna: 5K Runner
‹ Fun novosti

App tjedna: 5K Runner 05.08.

Ljeto je pri kraju pa ekipa u formi polako ispada iz forme. Nemaju kome zimi pokazivati bice pa će malo usporiti s treningom. No, ako si van forme, sad je pravi trenutak da počneš vježbati kako bi sljedeće ljeto i ti na plaži šetao poput nabildanog pauna :)

Danas je, hvala Bogu, moderno biti u formi. Plaže su prepune ekipe koja pršti zdravljem i energijom dok se ostali, manje skloni tjelovježbi, skrivaju pod majicama ili izlaze samo noću, poput vampira.

Da, da, sigurni smo da imaš izgovor za škembu koja ti visi preko pojasa ili zbog toga što imaš 50 kilograma s mopedom, ali većina tih izgovora ne drži vodu. Priznaj, lijen si i ne voliš tjelovježbu.

Otkrit ćemo ti jednu veliku tajnu – rijetko tko je volio vježbati kad je započinjao. U pitanju je rutina koja s vremenom pređe u naviku koju zavoliš. Naravno, svaki početak je težak, ali tvoj ti smartfon može olakšati da odluku o zdravijem životu napokon sprovedeš u djelo.

Kako? Jednostavno nabaviš aplikaciju poput 5K Runnera, navučeš tenisice i zaputiš se na trčanje. Neka te riječ 'trčanje' ne uplaši, jer ova je aplikacija stvorena za apsolutne početnike u svima dobro poznatoj, ali često zaboravljenoj vještini.

Naime, app će te kroz osam tjedana polako uvoditi u svijet trčanja. Krenut ćeš sa šetnjama i svaki tjedan trčati sve više, a hodati sve manje, da bi na kraju programa bez problema mogao istrčati punih 5 kilometara ili, kako to Ameri vole reći, 5K.

Aplikacija prati tvoj put putem GPS-a, ima i ugrađen mp3 player, pamti sve tvoje istrčane rute i još trista čuda. Ovakav 5K način treninga pokazao se uspješan kod tisuća i tisuća korisnika, a ako i ti želiš sjedenje na kauču povremeno zamijeniti trčanjem u prirodi, odmah skini 5K Runner za Android (besplatno) ili iPhone (3 dolara) i kreni.

Go!  

Posljednja izmjena: 05.08.2015.
Možda će te zanimati i: