bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Crowdfunding ugostiteljstvo
‹ Fun novosti

Crowdfunding ugostiteljstvo 25.03.

Nakon sveg i svačeg, poduzetnici su skužili su da platforme društvenog financiranja mogu iskoristiti i za pokretanje ugostiteljskog biznisa. Jedna je cura u Coloradu lovu za svoj bar skupila bez problema, a i u Splitu pokušavaju nešto slično

Barovi za geekove i nerdove nisu rijetkost samo kod nas. Slično je i u Americi gdje nije lako pronaći ugodno mjesto na kojem te neće čudno gledati kad s ekipom zaigraš D&D ili neku igru na ploči usred kafića.

Melissa Garza iz Fort Collinsa u Coloradu poželjela je baš takvo mjesto u svom gradu. Poželjela i pokrenula crowdfunding kampanju na Kickstarteru. Tražila je tek 9.600 dolara kako bi zakupila i opremila željeni prostor, a odaziv je premašio sva očekivanja. Prikupila je 50.000 dolara za bar u kojem će služiti geek koktele maštovitih naziva Mana Potion ili Phoenix Down, te interesantnu klopu poput prženog hummusa od češnjaka.

'Dungeons & Drafts' bar u kojem će gosti moći igrati razne igre na ploči te RPG-ove trebao bi se otvoriti u svibnju. Šteta što taj Fort Collins nije malo bliže pa da posjetimo ovaj neobičan bar, ali zato bi mogli do Splita gdje se također planira otvaranje bara koji se financira na crowdfunding platformi.

No, za razliku od 'Dungeons & Draftsa', splitski Caviar & Vodka Bar GAGARIN nije namijenjen geekovima već rusofilima. Tamo planiraju nuditi nuditi visoko kvalitetnu votku, 'grickalice'  bazirane na kruhu te niz popularnih koktela od votke.

Ruski bar usred Splita ideja je ruske marketinške agencije Maks Voznyak i partneri. Za ostvarenje nauma treba im 55.000 dolara, a u prvih dvadesetak dana uspjeli su prikupiti tek nešto više od 1.000 dolara.

Možda su i oni trebali pokušati s igrama na ploči i RPG-ovima umjesto votke i kavijara?

Izvor

Posljednja izmjena: 25.03.2015.
Možda će te zanimati i: