bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Dobro je činiti dobro
‹ Fun novosti

Dobro je činiti dobro 14.04.

Znamo da mnogi žive teško, ali rijetko pružimo pomoć onima kojima je prijeko potrebna. Onda pročitamo ovakvu priču o dobrom djelu, činu osnovne pristojnosti i ljudskosti, pa posramljeno odlučimo kako ćemo i mi više pomagati, a manje pričati

Vlasnica novootvorenog fast food restorana P.B. Jams u američkoj saveznoj državi Oklahoma, nedavno je primijetila kako netko tijekom noći otvara i vadi hranu iz vreća za smeće u kojima baca ostatke nakon završetka radnog vremena.

Umjesto da slegne ramenima i produži dalje sa životom, kao što bi, priznajmo, učinila većina među nama, Ashley Jiron odlučila je pomoći nepoznatoj gladnoj osobi.

Napisala je sljedeću poruku, isprintala je i zalijepila na staklena vrata restorana:

Osobi koja kopa po smeću tražeći hranu.
Ti si ljudsko biće i vrijediš više od hrane iz smeća. Molim te da uđeš dok radimo i dobit ćeš sendvič, svježe povrće i čašu vode, posve besplatno. Ne postavljamo pitanja.
Tvoja prijateljica – vlasnica

Saw this outside of P.B. Jams today. #thatswhatlovelookslike

A photo posted by Greg King (@gregking8081) on Apr 10, 2015 at 10:43am PDT


Iako restoran radi već nekoliko mjeseci, Ashley kaže kako je tek prošli tjedan primijetila kako netko kopa po smeću koje iznosi iz restorana. 'Svatko od nas je bio u situaciji kad mu je zatrebala pomoć i tada nam je trebao netko, bilo tko, da nam pruži ruku i pomogne', kaže vlasnica.

'Ako se nađem u situaciji da nekome mogu pružiti ruku pomoći i prijateljstvu, onda ću to definitivno i učiniti.'

Ashley još čeka da neznanac koji kopa po smeću skupi hrabrost, uđe u njen restoran i pošteno se najede. Kaže kako poruku neće skinuti s vrata sve dok ta osoba ne uđe u njen restoran.

Ashleyno dobro djelo zapazili su gosti restorana i prolaznici, a fotografije njene poruke raširile su se društvenim mrežama u tom djelu Oklahome.

Mnogi su najavili kako će sljedeći put kad dođu u War Acres navratiti upravo u P.B. Jams kako bi jeli u restoranu čija vlasnica ima tako veliko srce.

Još jedan dokaz one drevne istine da se dobro dobrim vraća.

Izvor

Posljednja izmjena: 14.04.2015.