bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Imaš još ovoliko vremena do kraja…
‹ Fun novosti

Imaš još ovoliko vremena do kraja… 13.09.

Na YouTubeu je osvanuo video za Quitbit, neobičan gadget koji izgledom i funkcionalnošću izgleda poput sata. Ustvari, Quitbit je sat samo što ne pokazuje točno vrijeme već koliko vremena ti je preostalo prije nego ćeš preseliti u vječna lovišta

U pravoj poplavi nosivih gadgeta, prvenstveno satova, ne čudi nas što je netko osmislio i sat koji pokazuje vrijeme preostalo do smrti. Nosiš ga na zapešću i svako malo pogledaš da se uvjeriš koliko ti je godina preostalo do velikog Game Over natpisa na nebu. Kad ti vrijeme istekne, Quitbit pošalje notifikaciju kako bi se stigao oprostiti s najbližima. Kupiš jedan Quitbit?

Polako. Riječ je o marketinškom triku pogrebnog poduzeća iz kanadskog Toronta, a na pravom gadgetu. Reklama im je sjajna, ali njihov izmišljeni gadget nije tako udaljen od stvarnosti kao što se čini na prvi pogled.

Naime, iOS app Deadline koristi Appleov Healthkit i procjenjuje koliko ti je vremena preostalo na ovom svijetu. Name je draže ne znati takve podatke, bez obzira na to što je riječ o procjenama koje se rijetko kad pokažu točnima.

Znamo samo da treba živjeti umjereno, znati uživati, ali i povući ručno, jesti zdravo, ne pušiti, kretati se i nadati se najboljem. Sve to treba dodatno začiniti s dnevnom dozom optimizma i svaki dan pozdraviti kao nešto novo, posebno i jedinstveno.

A koliko nam je preostalo do kraja životne predstave? Više nego dovoljno. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 13.09.2015.
Možda će te zanimati i: