bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Jedna jakna - milijun dolara
‹ Fun novosti

Jedna jakna - milijun dolara 18.02.

Što bi mi bez interneta? I kad je tmurno, kao danas, kad čekamo proljeće koji obećava, a nikako da dođe, uvijek se na webu da pronaći nešto što nas oraspoloži i popravi nam dan. Za današnji 'LOL' zaslužne su bezobrazno skupe i urnebesne jakne

Razumijemo da netko ima više love nego što je može potrošiti i da takvi ljudi kupuju dijamantima optočene smartfone ili otoke, ali neke stvari nam ne idu u glavu. Na primjer, Private Haute Coutoure kožne jakne.

Ova francuska tvrtka proizvodi samo 'najprestižnije jakne na svijetu', kako za sebe neskromno tvrde. Rade ih u materijalima poput kože aligatora, noja ili zmije. Recimo, jedna od jakni napravljena je od kože noja i žute janjeće kože, a podstavljena je žutom svilom. Upravo tako i izgleda.

Ne znamo koliko košta jedna ovakva, prosječna jakna, ali znamo da 'Private Haute Coutoure' prima narudžbe za jaknu koja košta milijun dolara. Sam kupac odabire dizajn 'milijunske' jakne, a nakon izrade nekoliko prototipova, konačan uradak stiže na adresu kupca u roku od šest mjeseci. Naravno, na ovoj jakni sve je bling. Zakovice i patentni zatvarači izrađeni su od 18-karatnog zlata (žutog ili bijelog, biraj), zubi zatvarača su 3-karatni dijamanti, u podstavi je ušivena zlatna pločica s dijamantnim potpisom vlasnika, a unutar jakne je ugrađen i sustav za zaštitu od krađe.

Kako to izgleda možeš vidjeti u urnebesnom promo-uratku, objavljenom na YouTubeu:

S obzirom da je video objavljen u ljeto 2012., a do danas ga je vidjelo tek dvjestotinjak posjetitelja, sumnjamo da im prodaja ide najbolje. Umalo smo zaboravili, tu je i 'Private Haute Coutoure' službena Fejs stranica koja je jednako 'ekskluzivna' i zabavna.

Nego, oni to ozbiljno?

Izvor

Posljednja izmjena: 18.02.2014.
Možda će te zanimati i: