bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
J.J. Abrams snima Half-Life?
‹ Fun novosti

J.J. Abrams snima Half-Life? 07.02.

Valve, kultna tvrtka koja nam je donijela jednako kultne igre Half-Life i Portal, te Bad Robot, producentski studio jednako slavnog J.J. Abramsa, pregovaraju o mogućoj suradnji. Mi već razmišljamo tko bi bio savršen za ulogu Gordona Freemana

Nema ljubitelja filma koji nije čuo za J.J. Abramsa. Producent, scenarist i redatelj koji sve što takne pretvara u zlato, zaslužen je za mnoge hit-serije i filmove. Lost, Felicity, Alias, novi Star Trek… samo su neki od Abramsovih djela u kojima smo uživali i još uvijek uživamo. J.J. trenutno dovršava novi Star Trek, a slijedeće godine trebao bi se 'dohvatiti' sedmog nastavka Star Warsa, ovaj put pod okriljem svemoćnog Disneya.

Isto tako, nema gamera, koji ne zna za Valve. Tvrtku su 1996. osnovala dva bivša Microsoftova zaposlenika, Gabe Newell i Mike Harrington, a Newell je za 17 godine Valve od nule doveo do više od tri milijarde dolara, na koliko je prošle godine procijenjena vrijednost korporacije. Newell, prava ljudina, kako u srcu, tako i fizički, heroj je novih internetskih generacija, čovjek koji će se potruditi odgovoriti na svaki primljeni email i koji je spreman pomoći gdje god se za tim ukaže potreba. Valve je gamere zadužio odličnim igrama koje su manje-više igrali svi. Half-Life, Portal, Left4Dead, Dota 2, Counter-Strike… igre su poznate milijunama širom svijeta.

Ne čudi stoga što je vijest o susretu Abramsa i Newella izazvala pravu poplavu nagađanja, ne samo u filmskim i gamerskim krugovima na internetu, već i šire. Takva dva majstora, koja su dokazala da znaju prepoznati ukus publike i pritom zaraditi milijarde, sigurno se nisu našli da popiju kavu i popričaju o vremenu. 'Imamo ideju za igru i voljeli bismo raditi s Valveom na toj ideji', izjavio je Abrams nakon susreta s Newellom na DICE Summitu, godišnjoj konferenciji najmoćnijih ljudi gaming industrije. 'Pokušat ćemo vidjeti možemo li zajedno snimiti Portal ili Half-Life film', dodao je Newell.

S nestrpljenjem čekamo daljnje vijesti o suradnji dva majstora svog zanata i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku zaigrati igre i pogledati filmove iz njihove, zajedničke 'kuhinje'.

Dakle, tko bi bio savršeni Gordon Freeman, protagonist Half-Life serijala? Samo ne Tom Cruise, taj se svud gura. Treba nam netko smotan, mršav i visok, ali ujedno odlučan i vičan svakoj situaciji. Hmm, možda Hugh Laurie? Bryan Cranston iz 'Breaking Bad'? Russell Crowe?...

Izvor

Posljednja izmjena: 07.02.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • godzeus 19.03.2013. 16:07
  • Hugh Laurie! 53 godine ima, još je izvedivo :)
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)