bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Kidnapirana beba pronađena uz pomoć Fejsa
‹ Fun novosti

Kidnapirana beba pronađena uz pomoć Fejsa 28.05.

Tek rođenu Victoriu nepoznata je žena, prerušena u medicinsku sestru, ukrala iz kanadske bolnice. Policija je odmah pokrenula potragu, vijest se poput požara proširila društvenim mrežama, a beba je na kraju pronađena živa i zdrava

Voljeli mi Facebok ili ne, moramo priznati da ta društvena mreža može poslužiti ne samo za postanje gluposti i selfieja, već i za puno korisnije stvari. Brzina kojom se informacije šire Fejsom i ostalim društvenim mrežama, nadmašuju sve prijašnje medije. Upravo zbog toga i policije širom svijeta sve češće koriste društvene mreže kad imaju neku važnu obavijest.

Takvo je priopćenje u utorak na društvenim mrežama objavila policija u Trois-Rivièresu, gradu u kanadskoj pokrajini Quebec. Povod za alarm bio je nestanak bebe iz rodilište. Malu je Victoriju, staru samo jedan dan, nepoznata žena, prerušena u medicinsku sestru, uzela iz kreveta i mirno odšetala iz bolnice s bebom u naručju,

Srećom, prolaznik je zapamtio ženu s bebom kako ulazi u crvenu Toyotu Yaris s natpisom 'Beba u autu'. Vijest se poput požara proširila društvenim mrežama, policiju su ubrzo zatrpali pozivi ljudi voljnih da pomognu, a bebu su na kraju pronašle tri djevojke i mladić. Prijatelji su, nakon što su vidjeli obavijest o otmici Victorije, krenuli u potragu susjednim ulicama.


Ubrzo su pronašli auto i njegovu vlasnicu te su odmah kontaktirali policiju. Beba je pronađena živa i zdrava u kući otmičarke i nepuna tri sata nakon otmice, vraćena je majci.

21-godišnja otmičarka je uhićena i poslana na psihijatrijsko promatranje, a ubrzo će izaći pred suca. U međuvremenu, četiri prijatelja posjetili su Victoriju i njezinu mamu u bolnicu, a zahvalna majka je na svom Facebook profilu napisala: 'Svaki klik, svako dijeljenje poruke predstavljalo je razliku. Četvero prekrasnih ljudi, koje sam upoznala, identificirali su tu ženu uz pomoć Facebooka. To je jedini razlog zašto sada grlim svoju Victoriju'.

Izvor

Posljednja izmjena: 29.05.2014.
Možda će te zanimati i: