bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Kud pingvini, tud i ja
‹ Fun novosti

Kud pingvini, tud i ja 23.10.

Doći do točno određene lokacije u velegradu uopće nije lako. Na svakom koraku nova smetnja koja te može odvući od željenog cilja. Putokazi i navigacija često ne pomažu, ali zato pomažu pingvini koji će ti pokazati put do tokijskog akvarija

Nisu prošla niti dva dana, a mi ponovno pišemo o Japanu. Što možemo kad su Japanci zanimljivi i neobični ljudi, a mi se ponekad uhvatimo kako maštamo o putovanju u tu daleku zemlju. Dok ne skupimo hrabrosti i lovu, preostaje nam čitati zanimljive vijesti i čuditi se mrak idejama koje, dragim nam Japancima, padaju na pamet. Većina tih ideja vezana je uz visoku tehnologiju, mobače i Internet – sve odreda stvari na koje smo i mi slabi.

Takva ideja pala je na pamet odgovornima i u tokijskom Sunshine akvariju. Smatrali su kako ih velik broj potencijalnih posjetitelja zaobilazi, jer ih naprosto ne mogu pronaći ili nisu čuli za njih. Obratili su se reklamnoj agenciji Hakuhodo i zamolili ih da pronađu način kako dovesti posjetitelje do ulaznih vrata akvarija.

Ekipa u agenciji shvatila ih je pomalo doslovno i ubrzo su predložili originalno i sjajno rješenje – smartfon app koji, pomoću virtualne stvarnosti i pingvina, korisnike dovodi do svih čuda podmorskog svijeta u Sunshine akvariju.

Naime, najbliža velika stanica gradskog prijevoza udaljena je 1 kilometar od akvarija. Reklame na stanici pozivaju turiste i putnike da skinu aplikaciju, nazvanu Penguin NAVI, putem QR koda. Nakon instalacije i pokretanja, na zaslonu tvog moba pojavit će se slatki pingvini koji će te pozvati da se zaputiš za njima. Preostaje ti samo da ih slijediš i nakon desetak minuta ugodne šetnje eto te pred vratima akvarija.

Naravno, Penguin NAVI radi putem virtualne stvarnosti i niti jedan pingvin nije ozlijeđen niti iskorišten za potrebe izrade ove aplikacije. Odlična ideja koja će sigurno povećati broj prodanih ulaznica u Sunshineu, a mnogim programerima dati ideju da naprave nešto slično. Hm, koja bi životinja bila dobar virtualan vodič po našim gradovima? T-rex, možda? Zamisli džinovskog dinosaura kako ispred tebe hoda dubrovačkim zidinama i urla: 'WWWWARRRGG! OVO LOVRIJENAC! RRRAAWWR!!!'

Posljednja izmjena: 23.10.2013.
Možda će te zanimati i: