bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Lovac na leptire
‹ Fun novosti

Lovac na leptire 14.07.

Prekrasan je ljetni dan - ptice cvrkuću, komarci grizu, a leptiri lete s cvijeta na cvijet. Što drugo napraviti nego uzeti mrežicu i krenuti u lov na leptire. Još ako pritom leptire možeš 'skenirati' i potom ih zalijepiti u virtualni album…

Ah, ta današnja mladež. Umjesto da se igraju pod vedrim nebom, ganjaju loptu ili love leptire, oni sjede za računalima i konzolama. Svaka odrasla generacija vjerojatno pronalazi iste mane toj zloglasnoj 'današnjoj mladeži'. Te su ovakvi, te su onakvi, a kad djeca odrastu, ispostavi se da se nimalo ne razlikuju od svojih roditelja. Potom na red dolazi zasnivanje obitelji, neki novi klinci i istovjetno kukanje kako su klinci danas puno manje aktivni nego u njihovo vrijeme… Zvuči poznato? :)

Bilo kako bilo, moraš priznati da razbibriga naših roditelja, djedova i baka – lov na leptire, danas ima vrlo malo pobornika među klincima. Kad si zadnji put vidio nekog klinca da juri livadom mrežicom pokušavajući uloviti leptira?  Sigurno ne u ovom stoljeću. No, možda ih za koju godinu bude puno više, čim koncept E-catch Net zaživi u stvarnosti.

E-catch Net je mrežica za lov na leptire bez mreže. Umjesto da loviš leptira, masakriraš ga i prikačiš za list papira, dovoljno je leptira natjerati da proleti kroz krug na 'glavi' E-catch Neta u kojem se nalazi 3d skener. Ova futuristička 'mrežica' potom sprema podatke u memoriju, a kad dođeš doma, E-catch Net spojiš na računalo i prebaciš podatke o svom ulovu u virtualni album

Leptiri ostaju živi, a ti umjesto sličica Životinjskog carstva imaš novu skupljačku zanimaciju. Naravno da uvijek postoji poneki problem u ovako zabavnim idejama. Prvo, ovo je koncept. Drugo, 3d skeneri još uvijek su prilično skupi i nezgrapni. Treće, ovako 'ulovljenog' leptira ne možeš držati u ruci, a znaš što kažu – bolje leptir u ruci, nego bager na grani. Tako nekako.

Izvor

Posljednja izmjena: 14.07.2013.
Možda će te zanimati i: