bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Maca spašena, nitkov u pritvoru
‹ Fun novosti

Maca spašena, nitkov u pritvoru 04.02.

Neimenovani Francuz nedavno je na Fejs postavio dva videa u kojima muči svoju mačku. Korisnici 4chan /b foruma nisu mogli tek tako preći preko toga. Pronašli su ga, prijavili policiji i spasili još jednu macu

Dobra vijest stiže nam iz Francuske. Petomjesečna maca, nazvana Oscar, na sigurnom je i uspješno se oporavlja. Oscar je na naslovnice svjetskih medija došao prošlog tjedna zahvaljujući svom vlasniku. Naime, on je na Facebook postavio dva videa u kojima jadnu macu iz sve snage baca o zid zgrade.

Filmići su na Fejs postavljeni 22. siječnja, ali su ubrzo uklonjeni. No, nedovoljno brzo za 4chan i /b. Korisnici ovog  jedinstvenog foruma znaju biti na lošem glasu zbog neukusnih šala koje priređuju, ali ako nešto ne podnose, to je zlostavljanje životinja, pogotovo mačaka.

Ubrzo su iskopali ime i prezime vlasnika, te njegovu adresu. Slijedeći je korak bio slanje stotina tvitova i mailova na adrese francuskih medija i policije. Pokrenuta je i peticija za spas mace koja je u par dana prikupila više od 135.000 potpisa. U prošli je petak, francuska policija u Marseilleu uhitila 23-godišnjaka, osumnjičenog za zlostavljanje životinje. Policajci su pritom i službeno zahvalili internetskoj zajednici na pomoći pri identificiranju zlostavljača.

Nitkov je završio u pritvoru, ovaj tjedan izlazi pred suca, a ukoliko bude osuđen, može dobiti do dvije godine zatvora i 35.000 eura kazne. U međuvremenu, Oscar je na sigurnom, gdje se uspješno oporavlja od loma noge, brojnih modrica i šoka.

Izvor

Posljednja izmjena: 05.02.2014.
Možda će te zanimati i: