bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Potrošio 37.000 eura na iOS igru
‹ Fun novosti

Potrošio 37.000 eura na iOS igru 06.10.

37.000 eura je pristojna lova. Za te pare možeš kupiti odličan auto ili pola stana. Dostajat će i za osrednji gliser ili, najbolje, za kupovinu virtualnih predmeta u iOS igri. Upravo to je napravio jedan 15-godišnjak

Komu ne idu na živce igre u kojima možeš obavljati in-app kupovine kako bi postigao što bolji rezultat? Većina mobilnih igara ima neku in-app shemu. Sigurno te ne moramo upozoriti da ni slučajno ne trošiš teško zarađen novac na takve stvari. Ima daleko vrjednijih stvari u životu od virtualne pobjede.

No, takvo što teško je objasniti klincima. Oni se zaigraju i ne znaju pravu vrijednost novca. Zaigrao se i 15-godišnjak iz Antwerpa u Belgiji koji je s majčine kreditne kartice spiskao 37.000 eura na mobilnu igru.

Momak je mjesecima igrao iOS igru Game of War: Fire Age, bez potrošenog novčića, sve dok ga majka jedan dan nije zamolila da joj kupi neke e-knjige i dala mu svoju kreditnu. Ostalo je, kako kažu, povijest.

Dečko se pošteno zaigrao i u slijedećih par tjedana potrošio 37.000 eura na razne kupovine unutar igre.

Uspio je potrošiti toliko, jer igra, lukavo, nije tražila potvrdu kod kupovina. Nakon što je unio podatke s mamine kreditne kartice, dovoljno je bilo dodirnuti ikonu za kupovinu kako bi se provela nova transakcija. I tako stotinama puta.

Ne znamo je li majka mlađahnog šopingholičara uspjela povratiti novac, ali znamo da je Belgijska trgovinska komisija, ponukana ovim slučajem, pozvala na reguliranje in-app kupovina.

Bilo je i vrijeme.

Izvor

Posljednja izmjena: 06.10.2014.
Možda će te zanimati i: