bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
SFeraKon – SF sajam za velike i male u Zagrebu
‹ Fun novosti

SFeraKon – SF sajam za velike i male u Zagrebu 28.04.

Uskoro u Zagreb dolazi zabava koju ne želiš propustiti. U prostorijama FER-a, od petka do nedjelje, okupit će se mladi i stari, cure i dečki, fanovi, nerdovi i geekovi iz cijele Hrvatske. Svi oni pohodit će 38. SFeraKon, konvenciju ljubitelja znanstvene fantastike. Naravno da si i ti pozvan

Oživljeni likovi iz animea, slavenski i nordijski bogovi, LEGO roboti, hrvatski dinosauri, fizika nemogućeg, Frankenstein i geek tetovaže, radionice mačevanja svjetlosnim mačevima, Star Trek talent show, LARP, igraonice, knjige, stripovi, serije i filmovi… Zvuči primamljivo?

Sve to, i još puno više, čeka te na ovogodišnjem SFeraKonu koji se odvija u Zagrebu od (petka) 13. do (nedjelje) 15. svibnja. Mjesto događanja je FER (Fakultet elektrotehnike i računarstva), a godine posjetitelja nisu važne – zabave u velikim količinama ima kako za one najmlađe tako i za najstarije.

I ove godine SFeraKon dovodi zanimljive ljude kao počasne goste: Tatjana Jambrišak (hrvatska autorica, urednica i prevoditeljica), Marta Nowak (poljska cosplay diva koja će nas oduševiti svojim kostimima) te Shane Turgeon (pisac, kolekcionar, ljubitelj tetovaža i SF-a).

Pridruži im se u natjecanju u cosplayu (kostimiranju), najboljoj SF tetovaži ili pisanju priče u samo sat vremena, a usto možeš sudjelovati u Aukciji knjiga, steampunk čajanci te brojnim kvizovima i radionicama, ili pak pogledaj Star Trek predstavu i Star Trek koncert. A ako ti je Star Wars draži, ne brini, i o njemu će biti hrpa programa!

Netko je jednom rekao da budući da se SF bavi svemirom, malo toga ne potpada u njegovo područje. Tako je i sa SFeraKonom. Dođi, povedi društvo i otkrij razuzdanog geeka u sebi.

Live long and prosper. :)

Više o programu SFeraKona: www.sferakon.org

Posljednja izmjena: 02.05.2016.