bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Smartfon crash test
‹ Fun novosti

Smartfon crash test 27.04.

Onaj osjećaj kad ti mob padne iz ruke i lupi svom snagom o asfalt. Onaj osjećaj kad se sagneš da ga pokupiš i moliš se da je sve u redu. Onaj osjećaj kad ga pokušaš upaliti i… E, baš o tom feelingu je riječ u ovom videu :)

Da čujemo – kome mobač nikad nije pao iz ruke ili džepa? Mi takvu osobu nismo upoznali, a sumnjamo i da postoji. Bez obzira na to koliko pazili i mazili svoj smartfon, prije ili kasnije usred gestikulacije prilikom telefonskog razgovora ili tipkanja poruke nasred prometnog pločnika, mobač će nam ispasti na tlo. Srećom, takvi padovi rijetko su fatalni po kvalitetne uređaje, ali priznaj da ti nije svejedno kad vidiš skupocjeni mob kako hita prema asfaltu.

Pogotovo nije svejedno vlasnicima skupih smartfona, poput iPhonea 5 ili Galaxyja S4. Nažalost, još uvijek ne postoje crash testovi za mobitele pa ne znamo koliko koji mobač ima 'zvjezdica' i koliko je siguran u slučaju bliskog susreta s gravitacijom. Ne postoje crash testovi za gadgete, ali postoji Android Authority – blog posvećen vijestima iz svijeta mobilnih uređaja.

Dečki s Android Authorityja odlučili su provjeriti jesu li i koliko su otporni iPhone 5 i Galaxy S4. Podvrgli su ih jednostavnom testu – ispustili su oba uređaja s tri visine: iz džepa, s prsa i iz ruke prilikom razgovora. Oba mobača su preživjela test, ali jedan je manje-više ostao čitav dok je drugi završio s polomljenim zaštitnim staklom zaslonom.

Na kraju su zaključili da je najvažnija stvar u cijeloj priči - čista sreća.

Izvor

Posljednja izmjena: 27.04.2013.
Možda će te zanimati i: