bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Specijalci ga uhapsili dok je igrao Counter-Strike
‹ Fun novosti

Specijalci ga uhapsili dok je igrao Counter-Strike 30.08.

Jordan Mathewson, gamer iz Detroia, u uredu je nakon radnog vremena igrao Counter-Strike (CS). Usred meča u ured su upali specijalci naoružani do zuba i uhapsili Jordana. Razlog? Jedan, jedini telefonski poziv

Koliko god se nekad ljutili na našu policiju i državu, moramo priznati da nam i nije toliko loše u usporedbi s Amerima. Naime, ono što se dogodilo Jordanu Mathewsonu iz SAD-a, kod nas je naprosto nezamislivo.

Jordan je poznat kao Kootra u CS krugovima i često streama svoje mečeve putem Twitcha i sličnih servisa. Nedavno je ostao u uredu nakon radnog vremena kako bi 'bacio' par rundi omiljene igre. Naravno, pritom je streamao svoje mečeve i zabavljao publiku komentarima. U jednom je trenutku začuo buku i obavijestio gledatelje kako misli da specijalci 'swattaju zgradu'. Inače, 'swatting' je sve češći hoax u kojem se telefonskim pozivom pokušava iznuditi reakcija američke specijalne policije - Special Weapons And Tactics (SWAT).

U Jordanovom slučaju netko je nazvao policiju i predstavio se kao manijak koji je ubio dvojicu kolega, ostale zatočio i zaprijetio kako će pucati na svakog policajca kojeg ugleda. Pritom je dao adresu Jordanovog ureda i nije trebalo dugo da specijalci stignu na 'mjesto zločina'.

Kako američka policija reagira na ovakve pozive, možeš vidjeti u videu kojeg je zabilježila Jordanova kamera.

Jordan je ubrzo pušten, a policija sad traži osobu koja je uputila lažan poziv. Srećom, kaže se u policijskom priopćenju, u akciji SWAT tima nitko nije ozlijeđen. Baš srećom, jer sudeći prema nabrijanosti američkih policajaca, malo je nedostajalo pa da Jordan ne nastrada.

Izvor

Posljednja izmjena: 30.08.2014.
Možda će te zanimati i: