bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Tako to rade Englezi
‹ Fun novosti

Tako to rade Englezi 22.07.

Joj, jel' znaš da je Kate Middleton rodila sina? Spadaš li među većinu koja nema pojma tko je Kate i oko čega se digla frka – naše saučešće. Slijedećih dana osuđen si na pravo, medijsko, 'kraljevsko' bombardiranje

Hrvatski su mediji opsjednuti engleskom kraljevskom obitelji. Je li u pitanju prikrivena želja da i mi imamo kralja ili kraljicu, nedostatak pametnijih tema ili nešto treće? Nemamo pojma! Znamo samo da kad god se u Engleskoj neka okrunjena glava udaje, porađa ili, ne daj Bože, umire, naši mediji zaborave gdje živimo i počinju izvještaji s lica mjesta, iz minute u minutu. Evo, i sad naši portali uredno pišu ovakve stvari: '18:45 - I Piers Morgan (48) pridružio se brojnim poznatima koji prognoziraju spol kraljevske bebe. Televizijski voditelj siguran je da će Kate roditi dječaka.'

Prosječan hrvatski surfer web osuđen je na konzumaciju sadržaja koji ga nimalo ne zanima. Kladimo se da polovicu Hrvata, a vjerojatno i puno, puno više, engleska kraljevska obitelj zanima koliko i berba riže u Vijetnamu – nimalo. E pa, svi mi koji ne brijemo na Kate, Williama i Elizabeth, slijedećih dana moramo se pomiriti sa sudbinom. Čim se beba rodi, svi će uredno 'zalijepiti' slike sretnog kraljevskog para s bebom u naručju na naslovnice. 

Nismo mi jedini koji ne briju na okrunjene glave. I velik broj Britanaca previše ne doživljava kraljevsku obitelj. No, za razliku od nas, oni bar mogu birati online sadržaj, zahvaljujući Guardianu. Naime, web stranica ovih uglednih novina svim posjetiteljima ponudila je dvije naslovnice. Dovoljno je kliknuti na link u gornjem desnom uglu, na kojem piše 'Republican?', i sav sadržaj vezan uz kraljevsku obitelj nestat će s naslovnice. Ponovnim pritiskom na isti link, koji se sada zove 'Royalist?', eto nam nazad nasmiješene Kate, engleskih zastava i mnoštva koje čeka vijest o dolasku na svijet novog člana obitelji Windsor.

Ako mogu Englezi, valjda isto mogu i naši portali. Please, evo obećavamo da ćemo ubuduće svakodnevno posjećivati portal koji to prvi napravi, pritom ih izuzeti s AdBlock liste te tu i tamo kliknuti na neki banner. Dogovoreno?

I na kraju, čestitamo sretnim roditeljima. :)

Posljednja izmjena: 22.07.2013.