bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Teretana u sobi, trener na Xboxu
‹ Fun novosti

Teretana u sobi, trener na Xboxu 27.09.

Virtualni treneri nisu nikakva novost. Štoviše, postoji cijeli niz fitnes programa na modernim konzolama. Nisu loši, ali daleko je to od pravog trenera i prave teretane. No, uskoro stiže nova generacija konzola i nova generacija fitnesa za po doma

Znamo, nemaš vremena, posao te iscrpio, moraš hitno nešto napraviti i svečano obećaješ da ćeš od ponedjeljka početi vježbati. Imaš još koji izgovor? Samo daj, sve smo ih čuli stotinu puta. Jednostavno priznaj da ti se ne vježba i prestani zavaravati sebe i druge. Svaka čast onima koji nekoliko puta tjedno skoče do teretane ili se bave nekom drugom fizičkom aktivnošću, a svi mi koji se izvlačimo na nedostatak vremena, prostora ili kvalitetnih trenera, uskoro ćemo ostati bez dobrog razloga za fizičku neaktivnost.

Naime, Microsoft je objavio plan i program Xbox Fitnessa, novog online servisa za nabijanje mišića i vrhunske forme. Slični programi već postoje na svim konzolama, a najdalje su otišli na Xboxu 360 i to zahvaljujući Kinectu. Kinect je fora, ali je daleko od savršenstva. Ne vidi puno toga, muče ga kretnje u tri dimenzije, prepoznavanje lica i ima još gro problema koji bi trebali biti ispravljeno na novom Kinectu.

Novi Kinect stiže s novim Xboxom One koji će se u odabranim europskim zemljama pojaviti 22. studenog. Naravno, Hrvatska nije na tom popisu. Bilo kako bilo, Xbox Fitness donosi 'trenutni, personalizirani feedback' o tvojoj formi zahvaljujući tehnologiji koja prati otkucaje srca i naprezanje pojedinih mišića, a sve to bez ikakvih dodatnih senzora. Microsoft tvrdi kako će nova Kinect kamera moći 'izmjeriti' sve ove podatke dok te snima.

Na osnovu tih podataka Xbox Fitness će kreirati posebne, personalizirane programe vježbanja, a u motivaciji će ti pomoći raznorazni zabavni izazovi i igre te poznati treneri poput Tonyja Hortona i Shauna T.

Moći ćeš se okušati i u P90X i Insanityju – popularnim programima za vježbanje koji obećavaju vidljiv napredak u svega 90 dana ili manje. Za pristup Xbox Fitnessu morat ćeš se pretplatiti na Xbox Live Gold, što iznosi 60 dolara godišnje. No, izgleda da Microsoft krajem slijedeće godine planira uvesti Xbox Fitness Pass – dodatnu pretplatu za sve one koji se navuku i požele nastave vježbati u miru doma svog.

Još uvijek jeftinije od teretane, ali nismo ti rekli za najveći problem. Naime, smotani Microsoft još nije objavio kad će početi prodavati Xbox One u Hrvatskoj, a pitanje je hoće li Xbox Fitness i svi ostali servisi uopće biti dostupni iz Lijepe naše. Pa, kad su oni takvi, onda ćemo i mi lijepo ignorirati njih. Sigurni smo da će i Sony na PS4 isfurati nešto slično. Mi ovdje čekamo.

Izvor

Posljednja izmjena: 27.09.2013.
Možda će te zanimati i: