bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Tko to može platit?
‹ Fun novosti

Tko to može platit? 13.04.

Najskuplji smartfon na svijetu upravo je izrađen u Rusiji. Više od 600 skupocjenih, dragih kamenčića utrošeno je na izradu ovog zlatnog iPhonea 5 koji košta više nego omanji hrvatski otok

Stuart Hughes, draguljar iz Liverpoola, proslavio se izradivši dijamantni iPhone 4, platinasti MacBook Air i zlatni iPad 2. Sve i da imamo para, nikad ne bi kupili takav gadget, ali ima onih koji su spremni iskeširati nevjerojatnih 90 milijuna kuna za običan mobitel. Ok, nije baš običan, jer mu je kućište izrađeno od zlata, a optočen je s više od 600 komada dragog kamenja, ali 90 MILIJUNA KUNA!? Alo, buraz!

Ovaj, najskuplji smartfon na svijetu, napravljen je u Rusiji, a dizajneru je trebalo devet tjedana da ručno izradi jedinstveni iPhone 5. Već smo spominjali 24-karatno zlatno kućište i 600 'kamenčića' od kojih su 53 potrošena na izradu Apple logoa na poleđini moba. Ipak, ono što najviše upada u oči crni je dijamant koji služi kao Home tipka. Vlasnik ovog 26-karatnog dijamanta, neimenovani Kinez, ujedno je i naručio izradu ovog bling mobitela.

Vrijednost zlatno-dijamantnog mobača procjenjuje se na 10 milijuna funti ili 90 milja kuna, a postoji i jeftinija varijanta uređaja koja se može naručiti po cijeni od 'samo' 33.800 dolara. 

Sve nam je jasno, osim jednoga. Kad je već potrošio tolike pare na mob, nije li se mogao strpjeti još par mjeseci do izlaska novog modela iPhonea?

Izvor

Posljednja izmjena: 13.04.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • deva 15.04.2013. 17:07
  • lijepo, divno i krasno ali iPhone je mobitel koji je uzasno precijenjen i ne vrijedi ni pola od cijene po kojoj se prodaje... Sony i Nokia ce uvijek biti No.1
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)