bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Ulični Pong
‹ Fun novosti

Ulični Pong 10.12.

Sigurno i u tvom gradu ima par križanja na kojima pješaci čekaju, i čekaju, i čekaju dok im se napokon ne upali zeleno. Tim studenata kreativnog dizajna iz Njemačke osmislio je sjajan način za ubijanje vremena dok čekaš zeleno

Amelie Künzler i Sandro Enge, studenti interaktivnog dizajna na HAWK sveučilištu u njemačkom Hildesheimu, još prije dvije godine osmislili su genijalan izum – gumb za semafor koji ujedno služi za igranje svima dobro znanog Ponga.

Sigurno je i njima dojadilo beskrajno čekanje zelenog za pješake na semaforima pa su shvatili da je semafor pravo mjesto, a čekanje na zeleno pravo vrijeme za igranje video igara.

'Ideju smo dobili dok smo čekali na zeleno', ispričali su studenti. 'Sandro je uvijek čekao na semaforu ispred našeg kampusa i jednog dana je pomislio 'čekanje bi moglo biti zabavnije'.'

Naprosto su gumb za pješake na semaforu unaprijedili sa zaslonom osjetljivim na dodir, a softver nadogradili s jednostavnom verzijom Ponga. Uređaji s obje strane ulice su umreženi tako da pješaci mogu igrati jedan protiv drugog dok čekaju.

No, od ideje do realizacije trebalo je riješiti mnoštvo administrativnih problema, čak i u Njemačkoj, pa je prvi Pong semafor otvoren tek prošlog tjedna. Ipak, čekanje se isplatilo, smatraju građani Hildesheima.

'Ljudi su uzbuđeni i sretni što imaju takav uređaj. Imamo čak i goste iz drugih gradova i država koji kod nas dolaze samo kako bi odigrali koju partiju streetponga. Neki nikad nisu igrali Pong, ali kad im objasnimo pravila odmah se navuku', kaže Amelie i Sandro.

Osim za igranje Ponga, maleni zaslon osjetljiv na dodir također služi za prikazivanje reklama i informacija u obliku slika ili videa te može poslužiti i za komunikaciju.

Eto, ako te put nanese do Hildesheima na sjeveru Njemačke, obavezno baci koju partiju streetponga i pošalji nam razglednicu.

Izvor

Posljednja izmjena: 11.12.2014.
Možda će te zanimati i: