bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Zid u dvorište
‹ Fun novosti

Zid u dvorište 09.04.

Svi mi želimo prozor s pogledom. No, naši prozori najčešće gledaju na prometne ulice i gradsko sivilo. Kad već ne možemo imati prozor s pogledom u dvorište onda možemo objesiti prozor ili dva na zid pa gledati kud nam je volja

Zamisli da prozor na tvojoj sobi ili uredu gleda na Taj Mahal. Ili, još bolje, na plažu nekog pustog pacifičkog otoka. Ustvari, zašto biti skroman, hoćemo sobu s pogledom na Zemlju iz svemira. Sve ove prozorske fantazije moći ćeš ostvariti ukoliko tvrtka EyePlus ispuni obećanje i uskoro počne prodavati svoje TV sustave koji 'glume' prozore u svijet.

Eye+ ili EyePlus, oba naziva prolaze, bazira se na vrlo jednostavnoj ideji koju smo već x puta vidjeli u raznim SF filmovima – virtualnim prozorima. No, umjetni prozori koje možeš objesiti na zid imali su jedan veliki nedostatak – nisu mijenjali perspektivu ovisno o položaju posmatrača. Eye+ ispravlja ovaj problem pomoću Kinecta tako da bez obzira pod kojim kutom gledaš u HDTV 'prozor', slika koju vidiš izgledat će posve realno i mijenjati perspektivu ovisno o kutu gledanja. Da ne kompliciramo, pogledaj video i sve će ti biti jasno:

TV prozorima trebao bi moći upravljati pomoću iOS ili Android aplikacije, a EyePlus, osim za uživanje u pogledu, poslužit će i kao sigurnosni sustav te za gledanje tv programa. Zvuči sjajno, zar ne?

Nažalost, kao i u svakoj priči koja zvuči predobro i ovdje ima jedan 'problemčić'. Naime, talijanska tvrtka koja stoji iza EyePlusa još uvijek nema konkretan datum početka proizvodnje i prodaje. Ako neće oni, valjda će netko drugi iskoristiti ovu ideju i uskoro početi prodavati prozore s pogledom kakav samo poželjeti možeš.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.04.2013.
Pitanja i komentari
  • malabiljka 11.04.2013. 13:05
  • Ma isto niko ne može zaminit čangrizave, krmeljave, češuihjaja suside.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)