bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
How to
Kako aktivirati eRačun
‹ How to

Kako aktivirati eRačun 22.04.

E kao ekološki, e kao ekonomično, e kao eRačun. Brži je od poštara i izgleda potpuno isto kao i onaj koji se šalje na tvoju adresu. Uz njega imaš i uvid u detalje svog računa kao i u sve račune u posljednjih 12 mjeseci

Ekološka osviještenost postala je sastavnim dijelom naših života. Naučili smo da prirodu treba čuvati, a svaka naša mala, ekološka gesta može smanjiti emisiju CO2, sačuvati neko prirodno stanište ili, barem, poštedjeti pokoje stablo. Stabla znače više kisika i manje CO2, a svi mi možemo pomoći očuvanje šuma jednostavnim, malim promjenama u našim životima.

Recimo, računi. Svaki račun treba isprintati na listu papira, zapakirati u jednako papirnatu kuvertu, poslati, vozikati u poštanskim kombijima po cijeloj zemlji kako bi na kraju račun došao do tebe. Sve ovo, ma koliko se činilo malim, utječe na naš okoliš. Od drveta koje je moralo biti pretvoreno u papir za račun i kuvertu do potrošenog CO2 kako bi taj komadić papira stigao na tvoju adresu. Male stvari, koje pomnožene s milijunima računa, na kraju dovode do ogromnih promjena u okolišu.

Srećom, polako se mijenjamo i shvaćamo koliko je važno čuvati ravnotežu u prirodi. I mi nastojimo sačuvati okoliš i zbog toga ti nudimo opciju aktiviranja eRačuna.

eRačun je identičan papirnatom računu, samo što za njega nije srušeno niti jedno drvo, niti će putovati hrvatskim cestama kako bi stigao do tebe. Dostupan je svim našim pretplatnicima, a osim što čuva prirodu, nudi i cijeli niz drugih pogodnosti. Na primjer, jedan račun u godini možeš platiti do 3 rate.

Više o eRačunu možeš pročitati ovdje, a u nastavku saznaj kako aktivirati eRačun na Moj bonbon profilu:

1. Prijavi se na 'Moj bonbon profil'

2. Klik na 'Aktiviraj eRačun'

3. Otvorit će se prozor u kojem možeš odabrati želiš li eRačun obavijesti primati mailom ili SMS-om

4. Odaberi jednu od opcija i klik na 'Aktiviraj eRačun'

5. Provjeri email kako bi potvrdio i aktivirao eRačun

6. Čestitamo, aktivirao si eRačun. Svaki će ti svaki mjesec novi račun stizati u Moj bonbon profil, a sve račune možeš pogledati klikom na tab Računi

7. Ovdje možeš vidjeti prethodne račune, isprintati ih ili platiti. U postavkama biraš kako želiš primati obavijesti o eRačunu dok Prikaži detalje vodi do detaljnog prikaza troškova pojedinog računa:

8. Klik na Prikaži detalje dovodi te ovdje. Saznaj detalje svoje potrošnje, odaberi način plaćanja, plati na rate (ukoliko ovu opciju nisi iskoristio u posljednjih 12 mjeseci te ukoliko je račun veći od 100 kuna)...

I to je to. Ako zapne - znaš proceduru. Javi se najbržoj korisničkoj podršci u Hrvatskoj i uvjeri se koliko smo brzi.

Posljednja izmjena: 22.04.2014.