bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
A kad tamo… robot!
‹ Tech novosti

A kad tamo… robot! 05.05.

Profesor Ashok Goel sa sveučilišta Georgie Institute of Technology ovaj je semestar izveo maestralno trolanje na račun svojih studenata. Naime, profesor Goel studentima je dodijelio robota umjesto asistentice. Najbolje u svemu je što studenti uopće nisu skužili da cijeli semestar komuniciraju s robotom

Priznajemo da zavidimo svim đacima i učenicima pred kojima je fakultet. Iako ti od malena trube kako je 'najljepše đačko doba', svatko tko je bio na faksu reći će ti da je studentsko doba ipak puno zabavnije.

Punoljetan si pa možeš kupiti sve što poželiš, seks više nije bauk već nešto sasvim normalno, a oke tebe je ekipa uvijek spremna na šalu i trolanje.  Još kad imaš profesora poput Ashoka Goela.

Profesor Goel sa Georgia Techa svojim je studentima, bez njihovog znanja, dodijelio softverskog robota umjesto asistentice. Obavijestio ih je kako će ih asistentica 'Jill Watson' putem maila obavješćivati o ispitnim rokovima, odgovarati na njihova pitanja i slično, te da je uvijek mogu kontaktirati putem email adrese koju im je dao.

Softverskog bota su programirali računalni lumeni s dotičnog sveučilišta i nitko od studenata mjesecima nije skužio da ne komunicira s ljudskim bićem. Izgledalo je kao normalna komunikacija s drugom normalnom osobom', kaže studentica Jennifer Gavin.

Inače, asistenti na prosječnom američkom sveučilištu za vrijeme jednog semestra dobiju više od 10.000 upita od studenata pa je razumljiv interes akademske zajednice da automatiziraju ovaj naporan i nezahvalan posao.

Ipak, Goel kaže da će sljedeći put upozoriti studente kako imaju robotsku asistenticu.

Izvor

Posljednja izmjena: 07.05.2016.
Možda će te zanimati i: