bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
A na nosu… mobitel!
‹ Tech novosti

A na nosu… mobitel! 29.08.

Telefone smo nekad držali na stolićima, sad ih nosimo u džepovima, a sutra ćemo ih, ako je za vjerovati tvrtki vrAse, ubaciti u naočale koje ćemo potom staviti na nos. A sve to kako bi mogli uživati u virtualnoj stvarnosti. Pa sad…

Pomama za virtualnom stvarnošću (VR) polako prerasta u histeriju. Samo čekamo da Oprah u svojem tv showu pokaže Oculus Rift ili da neke, nove VR naočale osvanu na naslovnici Glorije. Nakon toga slijedi opća zaluđenost drugom vrstom stvarnosti. Svi nastoje iskoristiti ovaj, očekivani rast popularnosti pa raznorazni VR gadgeti 'rastu' na Kickstarteru kao škemba poslije kile janjetine i par piva. Velikih, naravno.

Svoj komadić sve većeg VR tržišnog kolača pokušava ugrabiti i ekipa iz tvrtke vrAse. Za razliku od poznatih Oculus Rifta VR naočala, koje koštaju 300 dolara, treba im moćno PC računalo i još moraš čekati sto godina da ih kupiš, vrAseove rješenje puno je jeftinije. vrAse ćeš uskoro moći poduprijeti na Kickstarteru, a ove neobične naočale mogu biti tvoje za samo 58 funti ili 510 kuna.

Prilično jeftino, zar ne? Naravno da je jeftino kad u vrAseu nema skoro pa nikakve tehnologije. Naočale naprosto služe kako bi se u njih ugurao smartfon. Naime, smartfoni su računala, imaju zaslon… što će ti onda ostala tehnologija kad je već nosiš u džepu – mudro zaključiše u vrAseu. Par posebnih leća unutar naočala trebale bi se pobrinuti za puni 3D doživljaj kojeg će ti pružiti tvoj mobač.

Iskustvo nas je naučilo da pušemo i na hladno kad je Kickstarter u pitanju. Pušemo i na vrAse koji nam djeluje kao dobra fora, ali ne i ozbiljan proizvod. Ne vidimo se baš kako mobače nosimo na nosu - torbe i džepovi nekako su nam puno draži. No, tko zna. Možda se ispostavi kako su vrAse naočale najbolji izum od pronalaska tekućeg sapuna. Ako odlučiš poduprijeti ovaj projekt, javi nam kako ide i pošalji nam svoju fotku dok nosiš vrAse na faci. Svečano obećavamo da ćemo je objaviti. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 29.08.2013.
Možda će te zanimati i: