bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Android aplikacije sad su sigurnije
‹ Tech novosti

Android aplikacije sad su sigurnije 17.03.

Nema više objavljivanja raznoraznog smeća na Google Play dućanu! Google sad provjerava sve aplikacije kako im ne bi promakli raznorazni virusi, malware i slični programi koji rade više štete nego koristi. Iskreno, bilo je i vrijeme za takvo što

Developeri više nemaju komfor trenutnog objavljivanja aplikacija na Google Playju. Iz Googlea su objavili kako se sve aplikacije na Android dućanu sad testiraju kako ne bi kršile pravila ili sadržavale malware.

Baš kao i u Appleu, ovaj posao ponekad obavljaju pravi, pravcati ljudi. 'Novi proces uključuje skupinu stručnjaka odgovornih za pronalaženje kršenja naših pravila za developere', piše na službenom blogu Googlea.

Zapravo, novi sustav funkcionira već nekoliko mjeseci, a za to vrijeme Google navodno nije primio niti jednu primjedbu od strane developera. Stvar šljaka prilično uhodano pošto najveći dio posla, poput skeniranja aplikacija u potrazi za virusima i inim štetočinama, obavljaju specijalizirani programi, a zaposlenici Googlea uskaču tek kad ih 'antivirusi' obavijeste kako nešto nije u redu.

U Googleu tvrde kako imaju toliko sofisticirane programe da mogu sami detektirati i kršenja autorskih prava u aplikacijama te pornografske materijale.

Bez obzira na dodatno testiranje, nove aplikacije na Play trgovini osvanu nekoliko sati nakon što ih developeri 'uploadaju' što je daleko brže nego na Appleovom AppStoreu gdje taj proces traje danima.

Izvor

Posljednja izmjena: 17.03.2015.
Možda će te zanimati i: