bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Androidni Vertu
‹ Tech novosti

Androidni Vertu 03.10.

Vertu, engleski proizvođač luksuznih mobača, nakon 15 godina uljepšavanja Nokijinih mobitela sad se okrenuo Android uređajima. Novi Vertu Constellation sjajan je mobitel, solidnih performansi, ali isto tako i više nego solidne cijene

Finska je Nokia 1998. godine osnovala Vertu s idejom isfuravanja mobitela kao modnih dodataka. Filozofija 'ljudi troše bogatstvo na satove, zašto onda ne bi i na mobitele' pokazala se ispravnom, iako Vertu nikad nije postao velikim brendom poput, recimo, Rolexa ili Cartiera. Vertu je do početka ove godine prodao nekih 326.000 mobitela, a najbolje im ide u Rusiji i na Bliskom istoku.

Unatoč pristojnim rezultatima, Nokia je prošle godine prodala Vertu jednom privatnom investicijskom fondu, a ta je prodaja značila i oproštaj od Nokije i Windows Phonea te prelazak na Android platformu. Constellation, prvi androidni Vertu, jučer je napokon predstavljen potencijalnim kupcima.

Svaki Constellation ručno sastavlja majstor u engleskim pogonima, a mobitel je obložen finom, telećom kožom iz 'jedne od najstarijih kožara u Europi'. Tehničke specifikacije više su nego pristojne, ali ne obaraju s nogu. 4,3 inčni zaslon na 720p prekriven je safirnim staklom, a unutar mobitela nalaze se dvojezgreni Qualcomm Snapdragon na 1,7GHz, Adreno 320 GPU i 32 giga integrirane memorije. Stražnja kamera okida na 13MP, prednja na 1.3MP, a jedina je mana luksuznog smartfona baterija od prosječnih 1,800mAh.

Constellation dolazi s instaliranim Vertu uslugama, poput Lifea, aplikacije koja služi umjesto pozivnice u odabrane klubove i na privatne partije, te Certainityja, servisa za enkripciju i zaštitu podataka. Kupci će moći birati između pet boja kožne presvlake, a za taj luksuz morat će izdvojiti 4.900 eura.

Hvala, ne hvala.

Izvor

Posljednja izmjena: 03.10.2013.
Možda će te zanimati i: