bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: AI Scry
‹ Tech novosti

App tjedna: AI Scry 27.05.

Lito ide mala pa je red da se okrenemo aplikacijama koje možda nisu toliko korisne, ali su definitivno zabavne. Ai Scry savršeno se uklapa u red takvih, ljetnih zanimacija – prilično šašav app koji će tvoje fotografije pretvoriti u poeziju

Kažu da slika vrijedi tisuću riječi. Istina ili ne, čudi nas da nikome prije na pamet nije palo na pamet napraviti aplikaciju od poznate poštapalice. Ako slika vrijedi tisuću riječi – koje su to riječi?

Upravo na ovom principu funkcionira Ai Scry – iOS app tvrtke Disk Cactus. Šašavi programeri iz Disk Cactusa svoju aplikaciju opisuju kao 'tuđinskim umom pogonjenu aplikaciju za gledanje na daljinu'.

Iako na prvi pogled ovaj opis zvuči kao dobra šala, u njemu ima istine. Naime, 'tuđinski um' je ANN (Artificial neural network) – sustav za strojno učenje u kojeg eksperti na polju umjetne inteligencije polažu puno nade.

Jednog dana, u en tako dalekoj budućnosti, ovakvi sustavi mogli bi postati samosvjesni i termin umjetna inteligencija napokon bi trebao dobiti pravo značenje.

U međuvremenu, možeš kupiti AI Scry za nekih 10 kuna i zabavljati se opisima koje će aplikacija davati tvojim fotografijama. Kratke rečenica koje Ai Scry baca na engleskom, nama najviše sliče na prilično uvrnutu poeziju, ali aplikacija nas je na trenutka znala impresionirati pa i pomalo uplašiti.

Ozbiljno, što će se dogoditi kad strojevi jednog dana zbilja postanu pametnijima od nas?

Posljednja izmjena: 28.05.2016.
Možda će te zanimati i: