bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: Bookling
‹ Tech novosti

App tjedna: Bookling 17.03.

Otkad smo prešli na smartfone i tablete nekako sve manje čitamo knjige. Pravdamo se tim da nemamo vremena iako je prava istina da polako gubimo naviku čitanja pravih knjiga. Vrijeme je da se prisjetimo kako je čitanje dobre knjige ponekad puno zabavnije od igranja, nabadanja po Fejsu ili gledanja neke nove serije

Tamo negdje krajem prošlog i početkom ovog stoljeća strancu koji bi zalutao u Zagreb moglo se činiti da su Hrvati vrlo kulturan i načitan narod. Naime, tada je u centru, umjesto pekarnica i zalogajnica, na svakom uglu bila neka knjižara.

Svugdje si mogao kupiti knjiga, hrvatski pisci bili su prave zvijezde i svi su čitali. Danas, od tih silnih knjižara preostalo ih je tek nekoliko, pisci pišu po novinama kako bi preživjeli, a mi smo naviku čitanja zamijenili navikom 'pikanja' po mobitelima.

Čitamo naslove na portalima, statuse na Fejsu, tvitove i sličan sadržaj za konzumaciju 's nogu' dok smo knjige skoro pa zaboravili. No, knjige su još uvijek tu, a s obzirom da ide ljeto, možda je vrijeme da se naoružamo s par dobrih naslova i nabavimo neku aplikaciju koja će nam pomoći da čitamo više i kvalitetnije.

Kakva je to aplikacija, možda se pitaš? Riječ je o Booklingu, iOS appu koji ima za cilj usaditi ti naviku čitanja. Bookling će pratiti tvoj napredak dok čitaš knjige, podsjetiti te da nastaviš čitati knjigu koju si, iz nekog razloga, ostavio nedovršenom, a možeš čak osvojiti i virtualne značke te postignuća za čitanje.

Naravno, za svaku knjigu koju čitaš možeš unijeti i oznaku kako bi mogao nastaviti na pravoj stranici. Bookling je sjajna aplikacija za sve ljubitelje knjiga i one koji će to tek postati, a spadaš li u jednu od tih skupina onda je tih 99 centi, koliko app košta, jedna od najboljih investicija koje ćeš poduzeti ove godine.

Posljednja izmjena: 20.03.2016.
Možda će te zanimati i: