bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
BabyWatch – hrvatski app za sretnu trudnoću
‹ Tech novosti

BabyWatch – hrvatski app za sretnu trudnoću 03.06.

Nemamo prilike često pisati o hrvatskim mobilnim proizvodima pa zato koristimo svaku priliku da pohvalimo i poguramo naše mobilne aplikacije i uređaje. Upoznajte BabyWatch, app pomoću kojeg trudnice mogu pratiti otkucaje srca svoje bebe

Ipak se kreće! Hrvatske mobilne aplikacije polako pronalaze svoje mjesto pod globalnim suncem za što je zaslužna i Shift konferencija, održana prije desetak dana u Splitu. Na Shiftu su se natjecala 32 startup projekta, a pobjedu i nagradu od 10.000 dolara odnio je BabyWatch – aplikacija koju će svaka trudna majka poželjeti što prije na svom smartfonu.

Naime, BabyWatch je sustav koji se sastoji od malog ultrazvučnog dopplera i mobilne aplikacije. Ultrazvučni uređaj prisloni se na trbuh trudnice, a aplikacija na smartfonu pretvara dobivene podatke u broj i ritam otkucaja bebinog srca. Do sada se ovaj pregled obavljao isključivo u ginekološkim ambulantama i bolnicama, a sad će uz pomoć BabyWatcha svaka trudnica, u svakom trenutku moći oslušnuti malu, ali vrijednu 'pumpicu' koja kuca u njezinom trbuhu.

BabyWatch je potpuno bezopasan, dobio je sve potrebne certifikate, a uskoro će u prodaju. 'BabyWatch aplikacija je spremna, a uređaji su u proizvodnji i proizvod će biti spreman za slanje početkom srpnja’, izjavili su predstavnici BabyWatcha i dodali: 'Razvijajući kućni uređaj za praćenje trudnoće, shvatili smo da čak 80 posto trudnica postavlja pitanja o trudnoći na društvenim mrežama i/ili traži medicinske savjete online'. Upravo je krenula i BabyWatch Indigogo kampanja, a uređaj se može naručiti po promotivnoj cijeni od 99 dolara.

I za kraj, moramo spomenuti imena ekipe koja je osmislila i projektirala BabyWatch: Sandro Mur, Urška Sršen, Davor Runje, Petra Črnac i Tanja Premru-Sršen. Svaka čast, ljudi.

Posljednja izmjena: 03.06.2013.