bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Blackberry Z30 – sve naj
‹ Tech novosti

Blackberry Z30 – sve naj 18.09.

Kanadski Blackberry neskromno najavljuje novi model Z30 kao 'najveći, najbrži i najnapredniji smartfon'. Velik je, brz i napredan, ali znaš da ovakve titule u svijetu mobilne tehnologije traju jako kratko, sve do slijedećeg tjedna i nekog, novog 'naj' mobitela

Blackberryju u zadnje vrijeme ne cvjetaju ruže. Naime, ova tvrtka sve se teži nosi s konkurencijom. Nije da su loši već za konkurente imaju Google, Apple i Microsoft. Tržište mobilnih uređaja podijeljeno je između tri 'teškaša' i sve je manje mjesta za ostale, poput Blackberryja. No, Kanađani i dalje uporno vjeruju i rade po starom.

Kvaliteta i sigurnost glavne su odlike Blackberry uređaja, a upravo je takav i novi Z30. Ozbiljan smartfon sa Super AMOLED zaslonom dijagonale 5“ i rezolucije 1280 x 720 piksela dolazi s novom verzijom operativnog sustava – BB 10.2 OS. Noviteti su podrška za Wi-Fi Direct, čitanje poruka sa zaključanim ekranom, višestruki alarmi i slične sitnice.

Ispod površine kriju se dvojezgreni 1.7GHz Snapdragon S4 Pro, 2GB RAM-a, 16 GB integrirane memorije i velika 2,880mAh baterija. Stražnji dio čuva 8MP kameru sposobnu snimati video u 1080p, a prednja kamera od 2MP snima na 720p, više nego dovoljno za kvalitetan video chat.

Impresivne specifikacije i impresivan mobitel. Z30 bi u trgovine trebao stići slijedećeg tjedna, ali još uvijek ne znamo po kojoj cijeni. Uglavnom, ovakav mob, pa još Blackberry… cijena će biti sve, samo ne pristupačna.

Izvor

Posljednja izmjena: 18.09.2013.
Možda će te zanimati i: