bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Blink - praktična mini sigurnosna kamera
‹ Tech novosti

Blink - praktična mini sigurnosna kamera 30.09.

Svjedoci smo prave poplave sve manjih i štedljivijih sigurnosnih kamera. Danas su kamere toliko jeftine da ih bez probleme možemo priuštiti za po doma, zlu ne trebalo. Za instalaciju ti trebaju samo kućni Wi-Fi, smartfon i nekoliko malih AA baterija

Sretni smo što živimo u vrlo sigurnoj državi, ali tu je uvijek onaj ‘ali’. Nikad ne znaš što se može dogoditi, opreza nikad ne manjka i slične fraze sve češće će ti prolaziti kroz glavu kako budeš stario. Valjda to ide s tim što ćeš godinama više početi cijeniti imovinu koju si krvavo zaradio, a tu je i obitelj čija je sigurnost uvijek na prvom mjestu.,

Ako te počnu prati takvi paranoidni filmovi, onda je pravo vrijeme za ugradnju nadzornog sustava u vlastitom domu. Srećom, danas su takvi sustavi prilično jeftini i vrlo moćno. Takve su i Blink kamere koje nude nadzor u 720p, imaju mikrofon, temperaturne senzore te LED svjetiljke koje će osvijetliti cijelu prostoriju nakon što ih aktivira senzor za detekciju pokreta.

Kamera dolazi s malenim modulom za spajanje na tvoj Wi-Fi. Sama je kamera dimenzijama manja od špila karata, a teži neznatno više od dvije AA baterija koje se umeću sa stražnje strane uređaja.

Inače, kamera bi s te dvije baterije trebala raditi pune dvije godine, tvrde proizvođači. Jedna Blink kamera košta 99 dolara, ali želiš li potpuni nadzor svog doma, trebat će ti više od jedne kamere. Svaka dodatna kamera stoji 75 baksa, pa će te paket od dvije kamere izaći 169 dolara, tri kamere koštaju 229, a četiri 349 dolara.

S četiri kamere možeš u potpunosti pokriti oveći stambeni prostor, a cijeli ej ustav moguće programirati pomoću priložene mobilne aplikacije za iOS i Android uređaje.

Izvor

Posljednja izmjena: 03.10.2016.
Možda će te zanimati i: