bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Fast food tipkovnica
‹ Tech novosti

Fast food tipkovnica 25.05.

Masni prsti i blještavi zaslon tvog novog smartfona baš se i ne slažu, zar ne? No, što napraviti kad si usred tamanjenja porcije ćevapa, prženih lignji ili par burgera, a stigne nova SMS poruka? A što drugo nego početi tipkati odgovor na tacni

Da, da, znamo da nije pristojno imati mobitel na stolu dok se jede, znamo i da svaki poziv ili poruka mogu pričekati odgovor dok ne završimo, ali postali smo toliko umreženi i ovisni o našim gadgetima da se najčešće ne obaziremo na pravila mobilnog bon-tona.

Dovoljno je da upadneš u bilo koji fast food, ili balkanski ekvivalent istog u kojem se umjesto burgera služe ćevapi, pogledaš na stolove i skoro na svakom vidjet ćeš mobitele pored masnih ruku koje svojski rade na ubacivanju hrane u usta.

Takvo što nije problem samo kod nas. Slično je i u Njemačkoj gdje je tamošnji KFC pokrenuo reklamnu kampanju u kojoj glavnu ulogu ima hi-tech papirnati podložak za posluživanje.

Naime ovaj podložak, koji se postavlja na tacne, ima ugrađenu Bluetooth tipkovnicu i može se spojiti s tvojim uređajem kako bi mogao nastaviti SMS-ati i surfati webom dok tamaniš piletinu i pomfrit.

Tipkovnica je navodno otporna na brisanje pa se može koristiti u više navrata, a o uspjehu reklamne kampanje govori podatak kako su sve KFC papirnate tipkovnice razgrabljene u samo tjedan dana.

Gosti su ih sve do jedne, uz blagoslov restorana, nakon klope pospremili i odnijeli doma.

Posljednja izmjena: 26.05.2015.
Možda će te zanimati i: