bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Fujitsu Brick
‹ Tech novosti

Fujitsu Brick 17.07.

Brick (cigla) nije pretjerano uzbudljivo ime za bilo kakav proizvod, a kamoli za mobitel, ali ne bi imali ništa protiv ovakve 'cigle' u džepu. Nažalost, u pitanju je koncept koji vjerojatno nikad neće u proizvodnju. Ljudski je nadati se

Transparentni mobiteli donedavno su spadali u domenu znanstvene fantastike. No krajem svibnja japanske tvrtke NTT Docomo i Fujitsu predstavile su prvi smartphone s prozirnim OLED zaslonom. Još uvijek je riječ o eksperimentalnoj tehnologiji, ali budite uvjereni da će za godinu-dvije ovakvi telefoni postati stvarnost.

Nadamo se da će se tada netko sjetiti Fujitsu Brick konceptnog moba. Ekran Bricka zamišljen je kao potpuno transparentan, a osim za prikaz može poslužiti i kao povećalo, kamera, instant prevoditelj, projektor... Dizajneri su si dali mašti na volju i u 'ciglu' ugurali sve što im je palo na pamet.

Problem kod ovog, kao i kod svakog drugog koncepta, je što treba pomiriti maštu dizajnera sa surovom stvarnošću proizvodnje samog uređaja. Znamo da ovakav mobitel još neko vrijeme nećemo vidjeti u trgovinama, ali nitko nam ne može zabraniti da se divimo Bricku dok si mrmljamo u bradu: 'My precious'.

Posljednja izmjena: 17.07.2012.