bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Galaksija Galaxyja
‹ Tech novosti

Galaksija Galaxyja 31.10.

Kladimo se da niti trgovci u Samsung dućanima više ne znaju koliko različitih modela Galaxy uređaja zaista postoji. Svako malo Samsung izbaci neki novi Galaxy, a ovaj put jedan uređaj im nije bio dovoljan pa su odmah predstavili dva – onako, u paru

Samsung reklame i proizvodi su posvuda, ali nije sve baš bajno u korporaciji koja je prodajom prešišala Apple. Naime, ovaj su tjedan objavljeni poslovni rezultati Samsunga za treće tromjesečje i prihod od prodaje smartfona pada im sve u šesnaest.

Za usporedbu, prije godinu dana profit mobilnog odjela Samsunga iznosio je 6,7 bilijuna korejskih wona, a u zadnjem tromjesečju pao je na 1,75 bilijuna. Zašto? 'Samsung je bio pionir s inovacijama poput većeg zaslona i drugim prednostima, ali sad su ih svi dostigli, a noviteta je sve manje', kaže jedan analitičar tech tržišta.

Ukratko, Samsung mobiteli postali su pomalo dosadni, a mnogi im zamjeraju sve više 'bloatwarea' predinstaliranog na Galaxy mobitele. No, Samsungu nema druge nego nastaviti štancati pametne telefone i nadati se da će tu i tamo pogoditi s kojim modelom.

Možda pogode s dva nova Galaxyja namijenjena prvenstveno mlađoj populaciji. Galaxy A5 i A5 predstavljeni su ovaj tjedan, a odlikuje ih navodno pristupačna cijena, mnoštvo veselih boja i metalno kućište.

Krenimo s jačim A5 – četverojezgreni 1,2GHz procesor, 2 giga RAM-a i 16GB integrirane memorije proširive microSD karticama, 5" HD Super AMOLED zaslon na 720p, 13MP glavna i 5 MP prednja kamera, te povezivost na sve i svašta, uključujući LTE.

Nešto slabiji A3 ima isti procesor, duplo manje RAM-a i integrirane memorije, te pola inča manji zaslon (4,5“). Prednja kamera je također nešto slabija (8MP), ali će zato selfieji biti jednako dobri zahvaljujući 5MP kameri. Naravno da je A3 manji i lakši od velikog brata – 110 naspram 123 grama, centimetar kraći i pola centimetra uži.

Oba uređaja dolaze s  Android 4.4 KitKatom te poznatim TouchWiz korisničkim sučeljem.

Samsung kaže kako će oba mobitela u prodaju u studenom te da ćemo uskoro saznati i cijenu. S obzirom komu su namijenjeni ovi uređaji, nadamo se da neće pretjerati.

Izvor

Posljednja izmjena: 01.11.2014.
Možda će te zanimati i: