bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Godspot – besplatan internet u njemačkim crkvama
‹ Tech novosti

Godspot – besplatan internet u njemačkim crkvama 25.07.

Kod nas se život u susjedstvu nekog sakralnog objekta svodi na stavljanje čepova u uši i investiranje u zvučnu izolaciju dok se u Njemačkoj susjedi evangeličkih crkvi mogu prištekati na Internet putem besplatnog WLAN-a prigodno prozvanog 'godspot'

Udruženje protestantskih (evangeličkih) crkvi u istočnom djelu Njemačke pokrenulo je projekt uvođenja besplatnog interneta u više od 3.000 objekata u njihovom vlasništvu. Internet će biti dostupan svima koji se nalaze u dosegu postavljenih WLAN rutera, pa i stanovnicima susjednih kuća i stanova.

Bežični pristup netu već je dostupan blizu 220 crkvi na istoku Njemačke, a do sljedeće godine godspot bi trebao zaživjeti na preostalim planiranim lokacijama.

Usluga je pokrenuta u sklopu obilježavanja 500. obljetnice početka protestantske reformacije koja je započela pribijanjem 95 teza na vrata crkve u Wittenbergu od strane Martina Luthera. Ova obljetnica proslavit će se sljedeće godine širom Njemačke, a godspot je samo jedan od koraka koje tamošnje crkvene vlasti poduzimaju kako bi privukle mlade pod svoje okrilje.

Godspot je kao naručen i za brojne turiste u Njemačkoj, državi u kojoj je ćete prije naletjeti na krdo divljih slonova nego na pristojan, brz i besplatan WiFi na ulici.

Posljednja izmjena: 31.07.2016.
Možda će te zanimati i: