bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Google Earth Pro odsad za nula kuna
‹ Tech novosti

Google Earth Pro odsad za nula kuna 31.01.

Iskreno, nije nas začudio potez Googlea koji je preko noći ukinuo pretplatu od 399 dolara godišnje za svoj Earth Pro softver. Sad će istraživanje svijeta mišem i tipkovnicom postati još brže, bolje i zabavnije što je, na kraju krajeva, ipak najvažnije

Google je objavio kako ukida pretplatu na Gogle Earth Pro, naprednu verziju standardnog Earth softvera za igranje s kuglom zemaljskom pomoću zemljopisnih karti i satelitskih snimki.

Pro verzija do sada je košta nemalih 399 dolara godišnje. Iako je standardni Google Earth sasvim dovoljan za osobnu upotrebu, nesumnjivo će mnogi s veseljem dočekati Pro verziju koja se diči mnogim naprednim mogućnostima.

Najveća razliku između standardnog i Pro Eartha je u rezoluciji. Pro korisnici mogu iz Eartha printati fotografije visoke rezolucije dok su 'obični' korisnici ograničeni na rezoluciju zaslona prilikom printanja.

Također, Earth Pro automatski označava geolokaciju na karti dok je u slabijoj verziji to potrebno napraviti ručno.

Kvaliteta snimki je u obje verzije ista s tim da Pro korisnici mogu izvesti raditi animacije napravljene unutar programa te koristiti alat za mjerenje udaljenosti, polumjera, opsega ili površine tla.

Jesmo spomenuli demografske i statističke podatke za mnoge države, uvoz GiS podataka, mapiranje s više odredišnih točaka, Super Image Overlays…?

Sve to sada je dostupno svima potpuno besplatno. Za početak, moraš skinuti Google Earth Pro, a potom ispuniti ovaj formular i tako zatražiti registracijski ključ.

Ključ bi ubrzo trebao stići na specificiranu mail adresu, a na tebi je da kreneš u istraživanje svijeta mišem i tipkovnicom dok je još prehladno za izlazak iz kuće.

Izvor

Posljednja izmjena: 02.02.2015.
Možda će te zanimati i: