bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Haljina na programiranje
‹ Tech novosti

Haljina na programiranje 09.09.

Sedam djevojčica iz New Yorka nedavno je imalo priliku o kojoj sanjaju mnogi. Naime, njihovu je modnu kreaciju na prestižnoj modnoj reviji ponosno nosila supermodel Coco Rocha. Jesmo spomenuli da su djevojčice dotičnu haljinu programirale, a ne kreirale?

Ovaj tjedan u New Yorku se održava Fashion Week i tamo su sve, ali baš svi. Kuiš? J Među zvijezdama, bogatunima, modelima i ekipom koja se roji oko njih, našlo se i sedam djevojčica iz Lower Eastside kluba za djevojčice.

U tom udruženju djevojčice, između ostalog, mogu učiti programirati zahvaljujući Googleovoj akciji Made With Code (Napravljeno programiranjem).

Cilj ove akcije je naučiti djevojčice korisnoj vještini računalnog programiranja, a za takvo što nema boljeg načina nego pokazati im da je svijet visoke mode sve povezaniji sa svijetom visoke tehnologije.

Cure iz Lower Eastsidea dobile su priliku programirati 'ples' LED-ica na haljini koju je dizajnirao poznati modni čarobnjak Zac Posen. Njihovu zajedničku kreaciju modnom je pistom na vrhunce modne revije ZAC Zac Posen ponijela Coco Rocha.

Haljina je naišla na odobravanje publike, a djevojčice su sav taj spektakl pratile iza kulisa, družeći se s manekenkama i modnim kreatorima.

I, što misliš, hoće li nastaviti programirati nakon ovako uspješne premijere? Kladimo se da hoće.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.09.2015.
Možda će te zanimati i: