bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Hi-tech Terraneo kampiranje
‹ Tech novosti

Hi-tech Terraneo kampiranje 13.07.

Kampiranje ne mora biti neudobno i neugodno. Uz pomoć raznoraznih gadgeta svoj šator možeš pretvoriti u pravu malu luksuznu rezidenciju. Pakiraj stvari i idemo na Terraneo!

Terraneo samo što nije, a svi znamo da je najveći gušt ono malo vremena što ćemo prespavati za vrijeme festivala, provesti u kampu. Ekipa je prava, tulumarenje ne prestaje, a i cijene kampiranja daleko su prihvatljivije od privatnog smještaja ili hotela. Osnovni komplet za kampiranje sastoji se od šatora i vreće za spavanja, ali zašto stati samo na tome? Nabavi ove gadgete koji će kampiranje pretvoriti u uživanciju i olakšati ti povratak u prirodu.

Tentfinder - £19.99

Mlačna noć, u kampu lavež, kasan. Šator ili netopir. Poznata ti je situacija povratka u kamp pred jutro kada ne znaš kako se zoveš, a kamoli gdje si parkirao šator. Spasonosno rješenje zove se Tentfinder. Ostaviš Tentfinder svjetiljku u šatoru, mali daljinski pospremiš u džep, a po povratku daljinskim upališ svjetiljku pa se tvoj šator vidi iz aviona. Daljinski ima domet od 50 metara što bi trebalo biti sasvim dovoljno osim u slučaju da promašiš kamp.

Goal Zero Guide 10 Plus Mobile Kit - $129.99

Nikad više brige oko punjenja mobitela. Solarni punjač Goal Zero napunit će priložene AA baterije za 6-8 sati, a potom na njih možeš priključiti bilo koji USB uređaj. Solarni panel može se sklopiti i pospremiti poput novčanika dok baterijski komplet ima ugrađenu LED svjetiljku. Nije jeftino, ali ako često kampiraš, planinariš ili bježiš iz civilizacije ovaj punjač je kao stvoren za tebe.

Pivothead Aurora kamera - £299.99

Ne, nismo poludjeli, ovo je video kamera. 8 giga ugrađene memorije trebalo bi biti dovoljno za snimanje svih zgoda i nezgoda za vrijeme Terraneo festivala. Pivothed može snimati i HD video, navodno je i zvuk kojeg snima kristalno čist, a težak je samo 75 grama. Iskoristit ćemo priliku pa predložiti hrvatsko nazivlje za dotični gadget. Kamečale ili naočamera - biraj?

GSI Outdoors Expresso - $34.95

Nakon naporne festivalske noći na Terraneu sigurni smo da ćeš novi dan htjeti započeti šalicom vruće i jake kave. Umjesto bezuspješne potrage za kavom po mamurnom kampu nabavi ovaj priručni aparat za espresso. Postaviš ga iznad plamena plinske kamp boce i za 90 sekundi imaš pravi espresso. Ponesi puno kave, jer će uskoro cijeli kamp stajati u redu ispred tvog šatora.

EcoGrill - £9.99

EcoGrill nije gadget u pravom smislu riječi, niti se na Terraneu smije paliti vatra, ali je predobra fora da ga ne spomenemo. Riječ je o ekološko prihvatljivom roštilju sačinjenom od panja crne johe ispunjenog ugljenom. Panj možeš iskoristiti nekoliko puta prije nego izgori do kraja, a iza ovakvog roštilja ne ostaju nikakvi otpaci. A sad pilu u ruku i sam napravi ovakav roštilj.

Šator, vreća, ekipa, gadgeti... imaš sve za Terraneo? A ulaznice? Bez panike, bonbon foto natječaj je prilika da osvojiš karte za Terraneo i tako spasiš ljeto od dosade. Kako do nagrada? Simple - svaki tjedan na Fejsu zadajemo temu, a na tebi je da pošalješ fotografiju. Pridruži nam se, mi smo 7. kolovoza u Šibeniku, na Terraneo festivalu. :)

Posljednja izmjena: 13.07.2012.