bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Hoćeš-nećeš, imaš @facebook email
‹ Tech novosti

Hoćeš-nećeš, imaš @facebook email 26.06.

Facebook je prošlog vikenda svim korisnicima potiho promijenio primarnu email adresu u kontakt podacima. Želiš li nekom Fejs frendu ili frendici poslati email pronaći ćeš samo @facebook adresu. No, i tom problemu ima lijeka...

Facebook je uveo email prije nepune dvije godine i, ako se sjećaš, to je tada bilo najavljivano kao najveća stvar od leta na Mjesec. Tresla se brda, rodio se fail! Ispostavilo se da Fejs email rijetko tko koristi.

U pokušaju spašavanja svog email servisa Facebook se poslužio prilično podlom taktikom. Svim korisnicima promijenjena je tzv. timeline email adresa. Mail kojeg si ukucao u Fejs, kako bi te ljudi mogli kontaktirati, promijenjen je u @facebook mail bez da te je itko pitao želiš li to. Nisu se čak udostojili niti obavijestiti nas!

Na svu sreću ostavili su mogućnost da sami postavimo timeline email. Na svom timelineu klikni na opciju 'O meni' (ispod cover fotke), a zatim na kontakt podacima klikni 'Uredi'. Kod email adresa odaberi 'Shown on timeline' ako želiš da ta adresa bude vidljiva tj. 'Hidden from timeline' ako želiš maknuti adresu. Ne zaboravi na kraju kliknuti 'Spremi'.

Eto ga, pobijedili smo! Korisnici - Facebook: 1-0.

Posljednja izmjena: 02.07.2012.
Pitanja i komentari
  • ratrak 27.06.2012. 11:27
  • pa svejedno mi je koji mi je email na faceu
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)