bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
I kuca, kuca Apple Watch
‹ Tech novosti

I kuca, kuca Apple Watch 10.03.

Veliki Apple sinoć je napokon otkrio sve karte kad je u pitanju dugoočekivani Apple Watch. Znamo koliko košta (od 350 do 10.000 dolara), znamo što može (puno, puno toga) i znamo kad će se ovaj sat naći na rukama prvih kupaca (24. travnja)

Iako je Apple svoj Watch pokazao još u rujnu, sve detalje novog uređaja s logoom jabuke nismo znali sve do sinoć kad je šef tvrtke Tim Cook i službeno predstavio uređaj u kojeg Apple polaže puno nade.

Apple je podijelio svoje satove u tri takozvane kolekcije - Apple Watch Sport, Apple Watch i Apple Watch Edition. Unutar svake kolekcije postoje dodatne podjele po dimenzijama (38 ili 42mm), materijalima izrade i sličnim ‘sitnicama’ koje cijenu Apple Watcha mogu podići s početnih 349 na čak 10.000 dolara.

Apple Watch Sport

Najjeftiniji sat ima aluminijski premaz u srebrnoj i ‘svemirski’ sivoj boji koji sasvim namjerno savršeno odgovara bojama većine iPhonea 6. I zaštitno staklo slično je onom na najnovijem iPhoneu, a narukvica je izrađena od gumirane plastike.

Svi oni kojima se takva narukvica ne sviđa odahnut će kad čuju da je Apple omogućio njihovo jednostavnu izmjenu pa ne sumnjamo kako će tržište ubrzo preplaviti na tisuće narukvica raznih boja i dezena.

Apple Watch Sport veličine 38mm stajat će 349 dolara dok će veći, 42mm model, koštati nešto više - 399 baksa.

Apple Watch

Zlatna sredina. Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika u srebrnoj ili ‘svemirski’ crnoj boji dok je zaslon zaštićen slojem safirnih kristala koji nude dodatnu zaštitu od mehaničkih oštećenja.

Narukvica sata može biti gumena, kao na Sport modelu, kožna ili od nerđajućeg čelika, a kvalitetnije narukvice podižu cijenu uređaja. Najjeftiniji Apple Watch stoji 549, a najskuplji 1099 dolara.

Apple Watch Edition

A sad malo o satu za one koji ne znaju što bi s parama. Kućište Watch Editiona izrađeno je od 18-karatnog zlata, a i većina narukvica oplemenjena je zlatnim ukrasima. Za ovakav sat trebat će izdvojiti 10.000 dolara pa i više, ovisno o narukvici. 

A što sve može svaki Apple Watch? Alarm, vremenska prognoza, rokovnik, kalendar, kontakti, navigacija, crtanje po zaslonu, mjerač otkucaja srca i pregršt aplikacija koje prate tvoju tjelesnu aktivnost i zdravlje, aplikacije za Instagram, WeChat i ostale društvene mreže, a uparen s iPhoneom može u potpunosti zamijeniti telefon.

Ovo je samo djelić mogućnosti novog uređaja koji će se u prodaji naći 24. travnja, a Apple narudžbe počinje primati dva tjedna prije. Hoće li se prodavati? Pa, ima Apple logo, a to bi trebalo biti više nego dovoljno za mnoge kupce.

Izvor

Posljednja izmjena: 10.03.2015.
Možda će te zanimati i: